Сноубордистката Теодора Илиева ще представи България на Младежката олимпиада през 2020 г.

Стартира дарителска кампания, която да подпомогне подготовката на талантливата спортистка

2
 

Сподели

Shares

теодора илиева сноуборд

Младата сноуборд надежда Теодора Илиева, състезаваща се за СК „Борд Райдър“, е първата българка, която ще вземе участие в Зимните младежки олимпийски игри.

Теодора, която през изминалия зимен сезон 2018/2019 година, навърши 15 години (минималната възраст за участие във възрастова група „девойки“ в дисциплината „Сноуборд крос“) ще представи страната ни на Зимната младежка олимпиада в Лозана, Швейцария през 2020 г.

Илиева получи квота след като се класира на 36-то място на Световното Юношеско първенство, което е и първото ѝ участие на трасе от толкова висок ранг.

През зима 2019/2020 ще видим сноубордистката и в състезанията от Международния календар на ФИС, където ще участва за първа година, сред девойките до 19 години. Теди ще вземе участие и в Европейски купи и Юношеското Световно първенство, в любимата ѝ дисциплина „Сноуборд крос“.

Дотук Теди има зад гърба си 19 международни състезания, два спечелени подиума, добри лични постижения и 36-то място на предишното Световно Юношеско първенство.

Въпреки големия интерес към дисциплината, в България не се поддържат сноуборд крос трасета и на Теди се налага да тренира в страни като Австрия, Италия, Франция, Швейцария. На спонсорство също не може да се разчита, затова семейството и треньорите на инвестират много енергия и финанси в нейния път към професионалния спорт.

Междувременно вече тече подготовката за предстоящата Олимпиада. Необходимият бюджет обаче е много голям и изцяло финансиран от треньори, родители и добри приятели на клуба, които организират и дарителска кампания в bg.helpkarma.com, чрез която и вие можете да подкрепите талантливото момиче.

Набраните средства за Теди ще помогнат за закупуването на професионална екипировка и възможност за пълноценни лагери на сноуборд крос трасета в развитите спортни страни.

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. Изобщо не е първата.
    Преди 10 години три български момичета участваха в младежките олимпийски игри в Полша и караха слалом и сноуборд крос.

  2. Благодарим за информацията. Така ни беше подадено от екипа на Теодора, но ще го коригираме. важно е да се помни историята !

    Поздрави :)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.