Artmospheric Festival 2011

0


Дата на събитието: 22.07.2011

Сподели

Shares

За своето пето издание фестивалът се завръща у дома – в сърцето на Западна Стара планина, районът над хижа Тръстена и биоферма Чемерник, познат на посетителите с двойните си дъги, мистична мъгла и панорамни слънчеви гледки. Предпоследният уикенд на юли предстоят нови четири дни на вдъхновение сред природата в компанията на усмихнати креативни хора.

Artmospheric Festival

Gabriel Le Mar, Brando Lupi, Dave Twomey aka Tr nch и Alan Backdrop оглавяват списъка от множество български и чуждестранни музиканти, визуални артисти и експериментатори, включени във фестивалната програма. Основни музикални направления са idm, ambient, dub, deep & dub techno, progressive & psy trance, ambient techno, като слуховият комфорт пред главната сцена отново ще бъде гарантиран от съвършена Funktion-One аудио система.

През годините Artmospheric Festival се утвърждава като водещо събитие за интелигентна и експериментална електронна музика и алтернативна култура. Това е и първият български музикален форум на открито, който редовно осъществява разделно събиране и рециклиране на всичките си отпадъци. И тази година екипът на Artmospheric продължава търсенето на най-подходящ формат за независим и природосъобразен планински фестивал. По традиция музикалната програма ще бъде съпътствана от редица лекции и работилници, предимно в сферата на екология и устойчиво развитие, като в уъркшоп зоната със свои типита присъстват организации като Permaship и WWOOF.

Artmospheric Festival

Фестивалната карта включва още: горска читалня “хижа Книжа”, втора мини-сцена, нощно кино, “езо:сферик” – зона за йога и масаж, пункт за първа помощ, пункт за рециклиране, палатков лагер със свежа планинска вода и еко-тоалетни, вегетарианска кухня, био магазин, чайна и др. Тандемни полети с парапланер, организирани от Skynomad, и възможността за яздене на коне, която предлага биоферма Чемерник, допълват дейностите в района.

Предварителна продажба на билети тече в мрежата на Eventim , като до 10-и юли цената е 30лв. Поради некомерсиалния характер на събитието, предварителното закупуване на билети благоприятства за по-доброто му планиране и организиране.

За подробна информация относно потвърдени артисти, програма, местоположение, транспорт и всичко друго, свързано с фестивала, следете www.artmospheric.org.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.