Международно маунтинбайк състезание в Боровец

0


Дата на събитието: 24.06.2011

Сподели

Shares

До края на 19 юни продължават предварителните записвания за едно от най-очакваните маунтинбайк състезания тази година. Borovets Bike Park Open Cup 2011 ще се проведе в дисциплината спускане от 24 до 26 юни в Боровец. До момента за състезанието има записани повече от 130 участника от страната и чужбина като се очаква бройката им да надмине 200 състезатели.

Borovets Bike Park Open Cup 2011

Borovets Mountain Bike Park отвори врати в началото на миналото лято и много бързо набра скорост, като се превърна в предпочитаната дестинация на много от родните байкъри, както и на доста чужденци. Именно поради отличните условия на парка: бърз лифт, пригоден за закачане на колела, добре обработен и разнообразен терен, професионално изградени трасета, състезанието Borovets Bike Park Open Cup 2011 автоматично получи статут на състезаниe от клас 2 по световните стандарти и беше включенo в календара на международния колоездачен съюз (UCI). Това ще е първото от този тип състезания, което ще носи точки на състезателите, като основната цел на организаторите от Concept Creative и Бороспорт е следващото такова състезание да бъде от клас 1 и скоро паркьт да стане домакин на кръг от Световната купа.

Borovets Bike Park Open Cup 2011

Borovets Mountain Bike Park покрива всички изисквания за провеждане на състезания от този ранг и разполага с експертно трасе на световно ниво. С подкрепата на Ram Bikes, тази година трасето за спускане беше изцяло реформирано и изградено от екип от професионалисти, които направиха уникални за България съоръжения.

Събитието ще продължи общо три дни, а организаторите имат за цел да го превърнат в една добра традиция, която ежегодно да предизвиква интерeса на най-добрите байкъри от страната и чужбина.

Предварителните онлайн записвания продължават до 19 юни, като за да се възползвате от тях трябва само да изпратите празен имейл на ucirace_2011@borovetsbikepark.com, откъдето ще получите като автоматичен отговор всички необходими данни, които трябва да попълните и да изпратите обратно. Закъснелите ще могат да се регистрират и на място.

Очаква се времето да бъде хубаво и да направи участието в сьстезанието и eмоциите около него максимално приятни.

За повече информация info@borovetsbikepark.com

Borovets Bike Park Open Cup 2011

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.