Електрическа тротинетка Mercedes? Това вече е нещо!

Компанията тихомълком навлезе на пазара за е-тротинетки в партньорство с швейцарският производител на скутери Micro

0
 

Сподели

Shares

Тротинетка Mercedes

Mercedes-Benz са известни по целия свят като пионери в автомобилостроенето, но отскоро можем да ги броим и като производители на електрически тротинетки. Неочаквано немската компания представи свой модел тротинетка на изложението Frankfurt Motor Show 2019, което приключи на 22 септември.

Ето и официално изявление на компанията: „Е-тротинетки бяха разрешени по германските пътища едва от юни, но вече е трудно да си представим гледката на уличния трафик без тях. Тези мобилни електрически устройства са перфектният вариант за прекосяване на къси разстояния, бързо и без вреда за околната среда.

Новата тротинетка беше конструирана в сътрудничество със специалистите в тази област Micro, превръщайки я в перфектния спътник за хората, търсещи гъвкави и мобилни решения.“

Очаква се новата е-тротинетка да се появи на пазара в началото на 2020 г. Не се споменават обаче никакви подробности за обхвата, максималната скорост или каквито и да било други технически характеристики на изделието.

Изглежда компанията възнамерява да продава в Германия, но според специалистите, ще се опита да се наложи и на други пазари.

Тротинетка Mercedes

Говорителят на Mercedes-Benz потвърди, че имат за цел да продават тротинетки директно на потребителите, но не отговори на никакви допълнителни въпроси по темата. Все още дори няма пусната снимка на машинката в цял размер. Публикувани са само две снимки с логото на Mercedes отгоре.

Разработвани от редица амбициозни компании, електрическите тротинетки станаха изключително популярни през последните години. Редица градове нетърпеливо ги въведоха, като решение или на слабата си транспортна инфраструктура или направо като заместител на колите за облекчаване на трафика.

Всичко това, разбира се, нямаше как да не привлече вниманието на автомобилопроизводителите. BMW и Volkswagen вече се впуснаха в бизнеса с тротинетките, а от Ford направо си купиха фирмата производител на скутери Spin.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.