Дизайнерското ножче на 360° и Victorinox: Ревю от първа ръка

Красив и полезен аксесоар с множество приложения

0
 

Сподели

Shares
дизайнерски ножчета на 360° и Victorinox.
Снимка: Христо Узунов

През годините съм използвал различни модели ножчета на Victorinox и определено мога да твърдя, че съм фен на марката. Едно такова винаги се намира близо до мен – в джоба или раницата, и често прибягвам до употребата му за дребни „строително-ремонтни“ дейности и вкусно похапване сред природата.

Откакто се сдобих с един екземпляр от лимитираната серия дизайнерски джобни ножчета на медията и Victorinox за горепосочените операции използвам само него, защото…

Външният вид

дизайнерски ножчета на 360° и Victorinox.
Снимка: Христо Узунов

„Чикийката“ представлява един завършен продукт, умело съчетаващ функция и дизайн. Страхотните илюстрации, дело на художничката Аменун Женева, създадени специално за случая, мигновено правят впечатление. Стилизираната Мальовица през зиме и през лете радва окото ми всеки път щом се пресегна за ножчето, но се оказа, че лесно събира и погледите на околните. Това от своя страна доведе до неочакван резултат – повишаване престижа/надуваемостта ми пред тях като собственик на отличаващо се с индивидуалност изделие.

Размерите

91 мм или точно една длан дължина са перфектният баланс между функционален, но голям нож и компактен, но малък. Оръдието на труда приляга удобно в ръката и се ползва с лекота (тежи само 74 грама), без значение кой от 13-те инструмента използвате.

Инструментите

Джобно ножче 360°Те са 13:

  • Нож
  • Трион
  • Пинсета
  • Отвертка малка (3 мм)
  • Отвертка голяма (6 мм)
  • Улей за оголване на кабели
  • Халка за закачане
  • Шило
  • Клечка за зъби
  • Малък нож
  • Тирбушон
  • Отварачка за консерви
  • Отварачка за бутилки

Лично за мен най-ценните джаджи от списъка са пинсетите, които ме спасяват от хищни тръни и трески, коварно забили се в крехкия ми епидермис, тирбушона, който отваря всякакви корково затапени гърловини, и който ужасно ми липсваше в другите ми модели на Victorinox и триона, който се използва рядко, но когато потрябва е незаменим авариен бонус.

Употребите

дизайнерски ножчета на 360° и Victorinox.
Снимка: Христо Узунов

До този момент непреодолимите прищевки на съдбата наложиха да използвам голямото и малкото остриета, триона, тирбушона, пинсетата и шилото в борбата за оцеляване…

Голямото острие вече има десетина транжирани колбаса зад гърба си, една намазана филия и няколко подострени шишчета. Очаквано за продукт на Victorinox изненади в употребата му няма. Вади се лесно, реже още по-лесно и създава усещане за контрол и прецизност по време на работа.

Малкото острие, дълго точно 5 см, е перфектен инструмент за по-пипкави дейности, изискващи и по-голямо внимание. В моя случай се оказа перфектният помощник за зачистване следите от литъци по крилата на един МиГ-15 (който се занимава се със стендов моделизъм знае каква фина дейност е това) и бързото издраскване на нашето лого за позьрски рекламен снимчок.

Трионът е една от гениалните джаджи, измислени от Victorinox. Успоредно разположените два реда зъби, застъпващи се при чепраза, превръщат едно движение в две. Досега съм ползвал една идея по-голям вариант на друг модел ножка и знам, че при нужда мога да разчитам, че ще се пребори с доволно голяма дървения. Тук разглежданият вариант е дълъг 7,5 см и с лекота се справя с дървета с равен на дължината му диаметър, че и по-големи – стига да не се уморите от възвратно-постъпателни движения с ръката.

дизайнерски ножчета на 360° и Victorinox.
Снимка: Христо Узунов

Шилото се вади най-тегаво от всичките инструменти и е с най-специфично приложение, но когато ви потрябва нещо да си пробиете бърза дупчица, винаги можете да разчитате на него. Освен това самото то има технологичен отвор, предвиден за прокарване на връв или кабел през някаква повърхнина, така че можете дори да си поправите туристическите обувки на път за Джангала например.

Тирбушонът и пинсетата са ясни – безценни приспособления за конкретни дейности, които без тези оръдия на труда навяват само скръб на сърцето. Представете си как сте брали опунции и  целите ви ръце са покрити с тръни, няма с какво да ги махнете, а единствената ви утеха, под формата на бутилка червено вино, стои затворена с коркова тапа…

Чертата

дизайнерски ножчета на 360° и Victorinox.
Снимка: Христо Узунов

Класическo Victorinox качество, събрано в компактен корпус с принадена стойност, заради страхотните илюстрации, превръщащи инструмента в малко произведение на ювелирното изкуство. Ако искате да притежавате красива и полезна джаджа с множество приложения, можете да поръчате ножчето от формата за контакт по-долу.

Цената му е 95.00 лв

Джобно ножче

 

Изчерпани количества!

Актуалните ни продукти търсете в онлайн магазина на списанието.

Картина ножче 360°

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.