Владимир Милушев подчини 160-километровото трасе на „Пирин Ултра“

Повече от половината участници се отказаха заради техничния терен

0
 

Сподели

Shares

Персенк Ултра

Благоевградчанинът Владимир Милушев е победителят по най-дългото трасе в тазгодишното издание на  „Пирин Ултра“. Той измина 160-те км от старта до финала за 32 часа и 13 минути.

„Тази година беше по-трудно, защото беше малко по-дълго трасето, с повече изкачване сумарно, почти 11 000 метра, но за сметка на това пък беше по-красиво, защото видяхме повече от Пирин. Времето беше хубаво, беше хладно през нощта, но много студено чак не е било. Цялата втора половина беше трудна, след като почнаха да привършват силите, но става!“ – каза за БНР Владимир.

Атлетът за втори път триумфира на тази дистанция в надпреварата, след като през 2017 г. също се представи отлично и изпревари конкуренцията.

Стартът по 160-километровото трасе беше даден в петък (20 септември), като стартираха над 100 участника. Техничното трасе и голямата денивелация накараха по-голямата част от тях да се откажат по пътя.

В момента тече надпреварата по 66-километровото трасе, което и етап от Световните скайрънинг серии. Нашите Антония Григорова и Кирил Николов-Дизела ще премерят сили с още 20 елитни атлети от различни държави.

Пирин Ултра
Снимка: Pirin Ultra

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.