Red Bull Dolomitenmann: Едно от най-трудните отборни състезания в света

Тазгодишното издание на надпреварата се проведе на 7 септември

0
 

Сподели

Shares

Замисляли ли сте се кои са най-трудните състезания в света и какви са те в същността си? Едно от тях несъмнено е Red Bull Dolomitenmann. Ако името му все още не ви говори нищо, веднага ви казваме, че надпреварата се състои от четири различни направления – планинско бягане, полет с парапланер, спускане с каяк в бързи води и даунхил планинско колоездене.

Както може би вече се досещате, Red Bull Dolomitenmann е отборно състезание, в което тимове, изградени от четирима атлети, дават най-доброто от себе си, за да се качат на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

Red Bull Dolomitenmann
Mirja Geh/Red Bull Content Pool

Теренът, на който се провежда Red Bull Dolomitenmann, е с ясно изразен алпийски характер, което прави състезанието още по-голямо предизвикателство и за най-опитните атлети.

Тазгодишното издание на надпреварата завърши на 7 септември, а домакин беше австрийският град Лиенц. Жителите и гостите му видяха повече от 100 отбора, които с се включиха в Red Bull Dolomitenmann, за да проверят докъде се простират границите на възможностите им. Въпреки трудността на всяка една от дисциплините и сложността на терена, само 9 тима не успяха да достигнат финала.

На най-високото стъпало тази година успя да се качи международен отбор, част от който са атлетите Джоузеф Грей, Кригел Маурер, Юри Рагноли и Лукас Кубрикан.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.