Празник на реката изпълни Пловдив със силни емоции

Слаклайн и мото-парапланер демонстрации, полети с балон и 24 000 фойерверки!

0
 

Сподели

Shares

Тази неделя, 1 септември, Пловдив отпразнува своя първи Празник на реката. Уникалното събитие предложи на посетителите различни приключенски атракции като слаклайн, полети с балон, скокове върху въздушна възглавница, демонстрации с моторни парапланери и зрелищно пиро-светлинно шоу. 

Мястото беше обновеното пространство на булевард „Марица-Юг”, реновирано с различни съоръжения, които да насърчават активния живот сред жителите и гостите на града.

Празникът, за чиято реализация екипът на 360mag.bg има активна заслуга, събра хиляди хора, които се забавляваха заедно в първия ден на септември. 

Снимка: Emil Petrov Photography

Недалеч от парка бяха опънати различни по вид слаклайн ленти, върху които уменията си показаха акробати от България, Австрия и Италия. От италианската банда споделиха, че досега не са имали подобно изживяване: “Преживяхме специален момент – докато бяхме на лентата буквално над главите ни прелитаха парапланеристи, които се заиграваха с нас. Беше много вълнуващо!”

 

Между 21 и 22:00 ч. пък се състоя вечерна слаклайн сесия с осветени ленти, която беше предизвикателство за акробатите, но и много красива за наблюдаване отстрани. 

Стотици деца също имаха възможност да изпитат усещането да балансират върху специално опъната за желаещите слаклайн лента.

Благодарение на чудесното време, балонът на събитието престоя общо близо три часа във въздуха, като извърши около 30 полета с над 100 човека. атракцията беше напълно безплатна – подарък от град Пловдив по случай избирането му за Европейска столица на културата.

Демонстрации с моторни парапланери извършиха трима български пилоти, които изпълниха зрелищни трикове. Гръцкият мото-акро майстор Димитрис Колиакос, който беше един от участниците в Red Bull ACRO CROSS предизвикателството, състояло се по същото време над Сопот, прие поканата на 360mag.bg и веднага след награждаването пристигна в Пловдив, за да демонстрира завидните си умения във въздуха.

Момчетата от Freerun Bulgaria пък показаха своя талант на каскадьори, политайки от четириметровата кула за демонстрации над специалната въздушна възглавница.

Над 500 желаещи се присъединиха към тях, като извършиха хиляди скокове върху надуваемото съоръжение.

Кулминацията на вечерта бе спектакълът на „Енигма Фойерверк“, които буквално потекоха като лава от моста на панаира с 24 000 фойерверки. Ефектът върху зрителите, наблюдаващи течащите пламъци и лазерните светлини беше смразяващ.

Снимка: Росина Пенчева

За доброто настроение на гостите през цялото време се грижеха Деница Караславова, Графа, Михаела Филева и Любо Киров.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.