Завърши първото издание на Red Bull ACRO CROSS

Вместо в планираните 2 дена, надпреварата се проведе в 4. Победител стана Франсоа Раголски.

0
 

Сподели

Shares
Red Bull ACRO CROSS
Снимка: Yana Stancheva / Red Bull Content Pool

Завърши първото издание на Red Bull Acro Cross. Състезанието по идея на българския въздушен атлет и рекордьор Весо Овчаров събра световни имена в парапланеризма, които демонстрираха невиждано досега зрелище в небето над Лифт Сопот.

Вместо планираните два състезателни дни, надпреварата се проведе в четири, като последният от тях (01.09.) предостави и най-добрите летателни условия за радост на зрители и участници.

Red Bull ACRO CROSS
Весо Овчаров и победителят Франсоа Раголски
Снимка: Red Bull Content Pool

Победител в уникалното по рода си състезание стана световният шампион по акробатичен парапланеризъм за 2016 г. Франсоа Раголски (Франция). Именно той спечели луксозен часовник от ново поколение Marq Aviator.

Впечатление направи и представянето на австрийката Кристина Колб, която достигна до втора позиция във втория състезателен ден.

В същия ден Весо Овчаров достигна до пета позиция, което е и най-добрият му резултат в надпреварата.

Стартът

Red Bull ACRO CROSS
Снимка: Yana Stancheva / Red Bull Content Pool

На 27.08 Тим Алонги, Рафаел Гоберна, Феликс Родригез, Франсоа Раголски, Кристина Колб, Егор Посохин и Никола Донини бяха в София, където се запознаха с българските любители на парапланеризма. В същия ден всички те отпътуваха за Сопот, където стартираха официалните тренировки преди началото.

Историческият първи старт на състезанието се случи на 29 август. Между 11:00 и 12:00 ч. участниците се придвижиха заедно до точката на излитане, като в 12:00 ч. се проведе и брифинг, за да се реши задачата за деня. 

Проявата силно зависеше от метеорологичните условия, заради което и бе решено състезанието да се удължи с още два дена.

Задачата

Red Bull ACRO CROSS
Снимка: Yana Stancheva / Red Bull Content Pool

Всички атлети участници в Red Bull Acro Cross бяха изправени пред предизвикателството да направят триъгълник, докато летят. Маршрутът им тръгва от Лифт Сопот, в радиус от 10 км достигат друга точка, след което отново се връщат на старта, като по този начин полетът им образува зададената фигура.

Red Bull Journeyversity

Преди броени дни приключи и подборът на кандидати в тазгодишното издание на приключенския университет – Red Bull Journeyversity, което се проведе паралелно с Red Bull Acro Cross. 

Един фотограф, видеограф и дрон пилот имаха уникалната възможност също да полетят в небето над Сопот и да заснемат състезателите по време на надпреварата. 

След многобройни и силни кандидатури, екипът на Red Bull Journeyversity избра Стефан Тонев в категория видео, Анастас Търпанов в категорията фотография и Жасмина Коцева в дрон категорията, в която се включи и Иван Николов като допълнителен пилот.

Очаква се през октомври да бъде готов и документалния филм на KAMAK FILMS, посветен на събитието. Някои от кадрите, заснети специално за Red Bull Contentpool можете да видите в настоящето видео:

Още информация за първото издание на Red Bull Acro Cross можете да намерите и във Фейсбук страницата на събитието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.