Belasitsa Sky Run 2019: Три приключенски предизвикателства в един ден

Беласица ви очаква на 5 октомври

0


Дата на събитието: 05.10.2019

Сподели

Shares

Belasitsa Sky Run

Тази есен ще се проведе третото издание на състезанието по планинско бягане Belasitsa Sky Run. Организаторите обещават да предложат на участниците незабравими преживявания, нови приятелства и горещи есени дни.

Belasitsa Sky Run 2019 включва три събития:

Belasitsa Sky RunBelasitsa Sky Run

Belasitsa Sky Run – дължина 67,4 км и общо изкачване 2810 метра. Стартът ще бъде в гр. Петрич, а трасето преминава през част от Подгорските села, разположени в подножието на планината край вр. Тумба, където се събират границите на България, Гърция и Македония, а след това по цялото красиво и панорамно било на Беласица до най-високия връх на планината – вр. Радомир (2029 н.м.в.) преди да се спусне до финала в гр. Петрич.

Belasitsa Sky Run Short – дължина на трасето е 32,9 км, и 1950 метра изкачване. По-късо, но не по-малко предизвикателно трасе, започващо в село Самуилово и достигащо до най-високия връх на планината – вр. Радомир (2029 н.м.в.). Финалът е в гр. Петрич. Belasitsa Sky Run Short е и част от българския шампионат по Скайрънинг.

Скоростно изкачване на вр. Конгур – Скоростно изкачване на вр. Конгур е състезание, както по планинско бягане, така и по планинско колоездене, включващо изкачване от 1750 метра между гр. Петрич и вр. Конгур, един от най-панорамните върхове на Беласица. Трасето за колоездачи е с дължина 24,4 км, а това за бегачи – 10,8 км.

Belasitsa Sky Run

Регистрацията за събитията е отворена на официалния сайт на организаторите, а допълнителна информация можете да намерите във Фейсбук страницата на Belasitsa Sky Run.

Belasitsa Sky Run се организира от Клуб за екстремни спортове и планинарство
”Бела Екстрийм” – гр. Петрич с подкрепата на Northfinder, Спортни магазини Sport
box, Аdventure Net, и още много партньори и съмишленици.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.