Belasitsa Sky Run 2019: Три приключенски предизвикателства в един ден

Беласица ви очаква на 5 октомвриДата на събитието: 05.10.2019
0

Сподели

Shares

Belasitsa Sky Run

Тази есен ще се проведе третото издание на състезанието по планинско бягане Belasitsa Sky Run. Организаторите обещават да предложат на участниците незабравими преживявания, нови приятелства и горещи есени дни.

Belasitsa Sky Run 2019 включва три събития:

Belasitsa Sky RunBelasitsa Sky Run

Belasitsa Sky Run – дължина 67,4 км и общо изкачване 2810 метра. Стартът ще бъде в гр. Петрич, а трасето преминава през част от Подгорските села, разположени в подножието на планината край вр. Тумба, където се събират границите на България, Гърция и Македония, а след това по цялото красиво и панорамно било на Беласица до най-високия връх на планината – вр. Радомир (2029 н.м.в.) преди да се спусне до финала в гр. Петрич.

Belasitsa Sky Run Short – дължина на трасето е 32,9 км, и 1950 метра изкачване. По-късо, но не по-малко предизвикателно трасе, започващо в село Самуилово и достигащо до най-високия връх на планината – вр. Радомир (2029 н.м.в.). Финалът е в гр. Петрич. Belasitsa Sky Run Short е и част от българския шампионат по Скайрънинг.

Скоростно изкачване на вр. Конгур – Скоростно изкачване на вр. Конгур е състезание, както по планинско бягане, така и по планинско колоездене, включващо изкачване от 1750 метра между гр. Петрич и вр. Конгур, един от най-панорамните върхове на Беласица. Трасето за колоездачи е с дължина 24,4 км, а това за бегачи – 10,8 км.

Belasitsa Sky Run

Регистрацията за събитията е отворена на официалния сайт на организаторите, а допълнителна информация можете да намерите във Фейсбук страницата на Belasitsa Sky Run.

Belasitsa Sky Run се организира от Клуб за екстремни спортове и планинарство
”Бела Екстрийм” – гр. Петрич с подкрепата на Northfinder, Спортни магазини Sport
box, Аdventure Net, и още много партньори и съмишленици.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.