5 планини за 48 часа: Новото предизвикателство пред Дизела

Планинският бегач ще се опита да постави рекорд по най-трудния планински маршрут в страната - E4

0
 

Сподели

Shares

Дизела

Рекордьорът от Ком-Емине и един от най-популярните нашенски планински бегачи Кирил Николов-Дизела се заема с ново предизвикателство – опит за рекорд по българската част на международния маршрут Е4, който преминава през 5 планини: Витоша, Верила, Рила, Пирин и Славянка.

Трудност за Дизела ще представлява не 240-километровото трасе, което трябва да пробяга, а голямата денивелация от близо 14 000 метра.

Началото ще бъде дадено на 1 август, 19:00 ч. на площада в софийския квартал Драгалевци. Финалът се очаква да бъде на 3-ти август, около 19:00 часа, на гръцката граница при Гоцев връх в планината Славянка.

Дизела“След една трудна година, за мен това е много по-голямо предизвикателство от Ком-Емине. То изисква много по-сериозна подготовка, за да се избяга за времето, което съм си поставил – 48 часа.”  заяви Дизела.

За да премине разстоянието за впечатляващите 48 часа, на Кирил ще му се наложи да бяга почти без прекъсване ден и нощ. Необходимото темпо ще се поддържа и с помощта на няколко пейсъра. Те ще бягат с него предимно в участъците през тъмната част на деня, където сигурността ще бъде на първо място.

В екипа на Дизела е и известния български спортит, участник в три Олимпиади и рекордьор на Ком-Емине за жени – Антония Григорова. По време на цялото бягане Дизела ще има екип от няколко автомобила, които ще го пресрещат на достъпни места, където лесно и бързо ще може да презарежда и да продължи по своя път напред.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.