Първият Borovets Adventure Fest събра стотици любители на приключенията

0
 

Сподели

Shares

На 20 и 21 юли Боровец беше домакин на първия Borovets Adventure Fest. Фестивалът събра стотици любители на планината и приключенията, които имаха възможност да се включат в много предизвикателства и активности. 

Borovets Adventure Fest

Един от най-вълнуващите моменти за всички посетители бяха полетите с балон, по време на които редица ентусиасти отправиха поглед към Рила от високо. 

Планинското колоездене също беше неизменна част от програмата на феста. Екипът на Borovets Mountain Bike Park изнесе три открити урока, които запознаха хората с основните техники на планинското колоездене. Също така 30 участници се включиха в даунхил уъркшоп и въпреки че някои от тях нямаха опит с планинското колоездене, всички успяха да се спуснат по трасетата Harry Potter и Need for Speed в Borovets Mountain Bike Park.

Borovets Adventure Fest

Семейната байк щафета от своя страна предизвика 11 отбора, които се състезаваха на специално трасе пред хотел “Рила”. Всички деца бяха развълнувани от случващото се около тях и успяха да засвидетелстват завидни умения на колелото, както и спортсменски дух. 

В два уъркшопа по скално катерене имаха възможност да се включат любителите на вертикалния спорт. Те се проведоха на обекта “Водохващането”, където имаше 4 маршрута, специално изградени както за напълно начинаещите в спорта, така и за по-напредналите. Много от участниците споделиха, че са се вдъхновили за още много изкатерени маршрути. 

Borovets Adventure FestЕдна от най-добрите възможности за пълна релаксация бяха йога практиките в подножието на планината. В тях също се включиха десетки посетители на феста. 

Borovets Adventure Fest

Част от Borovets Adventure Fest беше и представянето на книгата “52 екопътеки за всеки” на блогъра за пътешествия Ели Иванова. То се случи след като самата Ели направи първите си стъпки в скалното катерене. 

Неделният следобед премина със състезание по стрелба с лък, където участниците демонстрираха ловкост, точност и концентрация. Детският кът “Бороландия” беше безплатен за всички малчугани, които също така предизвикаха себе си и преминаха трасетата на едноименния въжен град. 

Най-хубавото е, че след финала на Borovets Adventure Fest, силните емоции не стихват. Голямата онлайн игра на феста продължава. Ако искате да се включите и вие в нея, просто трябва да споделите снимка как се забавлявате на фестивала на страницата на Боровец във Фейсбук – My Borovets. По този начин ще участвате за:

  • Сезонна лифт карта за съоръженията в Боровец – за зимен сезон 2019/2020 или летен сезон 2020 – ти избираш!
  • SUPERIOR нощувка в Hotel Rila Borovets Official
  • Ваучер за Downhill Snack & Grill at Sitnyakovo Rock
  • Кутия с продукти на Dragon Superfoods

Играта продължава до 25-и юли, а победителите ще бъдат изтеглени на случаен принцип на 26-и юли и обявени в сайта на Боровец www.borovets-bg.com и на страницата на курорта My Borovets.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.