RAM bikes Троян

0
 

Сподели

Shares

RAM Bikes

Поредното състезание за RAM Bikes Team (06.06.2011 г.) и първото кално такова за сезона приключи. Равносметката – отлично представяне на младите надежди на отбора в категория Юноши и достойно присъствие от страна на старите кучета в категория Мъже.

Поройните дъждове в петък превърнаха краткото, но трудно за каране бързо трасе в истинска кална баня – гумите за мокро бяха задължителни. В събота много състезатели предпочетоха да изчакат с тренировките и да отделят часовете до обяд за почивка и оглеждане на трасето, давайки време на почвата да поизпръхне. Въпреки това през по-голямата част от деня терена беше хлъзгав – гъстата лепкава кал, комбинирана с няколко каменисти участъци създаваше предпоставки за много екшън. Едва в късния следобед трасето започна да изсъхва достатъчно за сухи гуми – темпото очевидно се повиши значително и състезателите започнаха да натискат истински.

Неделната сутрин започна със свободни тренировки по относително сухо трасе. За лоша изненада на всички участници обаче по обяд заваля – кратко, но силно. Наближаващата квалификация принуди момчетата да повторят за пореден път упражнението по смяна на гумите. По разлигавеното трасе на квалификацията някои нямаха късмет – сред тях беше и Мишо Банов, който падна на каменистия участък и си удари лошо китката и рамото. Макар и с подута ръка и натъртено рамо, Мишо стисна зъби и реши да кара и на финала, за който трасето вече поизсъхна. Нямаше да му бъде лесно – останалите очевидно натискаха здраво. Давайки 6-то време на квалификацията въпреки падането обаче Мишо осъзнаваше шансовете си, и се раздаде докрай – резултатът беше второ място с умопомрачително време като за човек с контузена китка.

RAM Bikes

В същата категория Иван Гиргинов не успя да се представи толкова добре, като даде 11-то време след удар в дърво. При мъжете имахме трима представители – Марк Марковски на 22-ро място, Сашо Илиев на 11-то и Симеон Стоилов, завършил 6-ти. Давайки доста добро време, Симо показа, че старите кучета още не са за изхвърляне и отсрами екипа на RAM Bikes с взето назаем колело, добро каране и лежерен подход към цялото състезание.

Ето какво каза Симо за състезанието:

„Състезанието беше много приятно, благодарности на Христо от Mountain Hill. Трасето е забавно за каране и след като улегне ще може да се доразвие, за да се подобри ритъма малко. Отидох на състезанието с нагласа да карам и да се забавлявам – точно това се получи. Доволен съм от резултата и се стягам, за да съм в по-добра кондиция за Боровец.“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.