Антония Григорова е четвърта на Royal Ultra Sky Marathon в Италия

Нашенката се пребори със силна конкуренция и неблагоприятен терен

0
 

Сподели

Shares
Royal Ultra Sky Marathon
снимки: © MRSWS Albert Jorquera, Jan Nyka

Силна конкуренция, сложен терен и четвърто място за нашата Антония Григорова – така премина деветият старт от световните скайрън серии, провел се в Гран Парадисо, Италия.

Непрекъснато редуващи се изкачвания и спускани, гореяина и сняг по върховете превърнаха 55-километровото състезание, с денивелация от 4141 м в епичен сблъсък на издръжливост и воля.

Royal Ultra Sky Marathon
снимки: © MRSWS Albert Jorquera, Jan Nyka

Антония, която през по-голямата част от надпреварата се движеше трета се класира с една позиция по-надолу, като взе трасето за 8:48:38 часа, три секунди след испанката Оихана Азкорбербетиа:

„До 40тия километър се движих на 3та позиция. Там бях задмината от испанската състезателка (която остана 3-та в крайното класиране), а аз самата почувствах умора и отпадналост, които се опитах да преодолея с прием на повече калории и течности, и до някъде се получи. Към края на дистанцията стана доста топло, а близо зад мен имаше голяма група състезателки, което ми подейства демотивиращо, защото знаех, че за да задържа 4-тата позиция ще трябва да избягам финалните 5км в спускане на макс. И може би за първи път успях да се справя, което ме радва изключително много.“, сподели Григорова.

Royal Ultra Sky Marathon
снимки: © MRSWS Albert Jorquera, Jan Nyka

Победителка стана лидерката в Генералното класиране – датчанката Рагна Дебатс, която постави и нов рекорд на трасето – 7:52:40 ч. Второто място бе за Мириам Гиоу Боус от Франция, която завърши с време 8:14:53 ч.

При мъжете първото място спечели италианецът Кристиан Миноджио, който избяга трасето за 6:50:04 ч. Секунда след него премина финала французинът Готие Айра. Третото място бе за Риу Уиеда от Колумбия с време от 6:56:49 ч.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.