Филм за уиндсърф предизвикателството Wind2Win с премиера на Burgas International Film Fest

Премиерата на "Море на вятъра" ще се състои на 2 август 2019 г. в Бургас, лятна сцена "Охлюва"

 
0

Сподели

0Shares
0 0

Wind2Win

Около година след успешния финал на уиндсърф предизвикателството Wind2Win, което събра двата края на Черноморието ни, от Дуранкулак до Резово, в морското казино в Бургас ще бъде прожектиран филмът “Море на вятъра”, посветен на начинанието, съчетало приключенски дух с екологична кауза.

Wind2Win

Премиерата на филма ще се състои на 2 август 2019 г. на четвъртото издание на престижния форум Burgas International Film Fest на лятна сцена „Охлюва“ от 21:30 ч. Входът е свободен, а след прожекцията ще се проведе и дискусия на тема “Опазване на Черно море”.

30-минутният филм разглежда социалната значимост на инициативата, привлякла вниманието на обществеността към важния проблем със замърсяването на Черно море с пластмаса, като проследява стъпка по стъпка реализацията на Wind2Win Challenge.

Wind2Win

„Море на вятъра“ е филм за силата на духа и волята, които те държат изправен дори да виждаш, че всичко отива на вятъра. Това е филм за предизвикателството да се откажем от всекидневните удобства на пластмасата с цел да опазим единствения дом, който познаваме“, разказват  участниците в предизвикателството Илияна Стоилова и Йоан Колев.

Wind2Win

Освен тях във филма, създаден по идея на сърф училища “Акаша”, участие вземат и морските биолози Димитър Беров, Велизара Стоилова и капитана на експедицията Явор Колев. Тримата следват неотлъчно сърфистите със специален плавателен
съд, от който извършиха мониторинг на плаващите морски отпадъци и изследваха състоянието на крайбрежните морски води, за да допълнят липсваща ценна информация.

За повече информация, относно премиерата на “Море на вятъра” последвайте официалната Фейсбук страница на събитието.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.