Филм за уиндсърф предизвикателството Wind2Win с премиера на Burgas International Film Fest

Премиерата на "Море на вятъра" ще се състои на 2 август 2019 г. в Бургас, лятна сцена "Охлюва"

0
 

Сподели

Shares

Wind2Win

Около година след успешния финал на уиндсърф предизвикателството Wind2Win, което събра двата края на Черноморието ни, от Дуранкулак до Резово, в морското казино в Бургас ще бъде прожектиран филмът „Море на вятъра“, посветен на начинанието, съчетало приключенски дух с екологична кауза.

Wind2Win

Премиерата на филма ще се състои на 2 август 2019 г. на четвъртото издание на престижния форум Burgas International Film Fest на лятна сцена „Охлюва“ от 21:30 ч. Входът е свободен, а след прожекцията ще се проведе и дискусия на тема „Опазване на Черно море“.

30-минутният филм разглежда социалната значимост на инициативата, привлякла вниманието на обществеността към важния проблем със замърсяването на Черно море с пластмаса, като проследява стъпка по стъпка реализацията на Wind2Win Challenge.

Wind2Win

„Море на вятъра“ е филм за силата на духа и волята, които те държат изправен дори да виждаш, че всичко отива на вятъра. Това е филм за предизвикателството да се откажем от всекидневните удобства на пластмасата с цел да опазим единствения дом, който познаваме“, разказват  участниците в предизвикателството Илияна Стоилова и Йоан Колев.

Wind2Win

Освен тях във филма, създаден по идея на сърф училища „Акаша“, участие вземат и морските биолози Димитър Беров, Велизара Стоилова и капитана на експедицията Явор Колев. Тримата следват неотлъчно сърфистите със специален плавателен
съд, от който извършиха мониторинг на плаващите морски отпадъци и изследваха състоянието на крайбрежните морски води, за да допълнят липсваща ценна информация.

За повече информация, относно премиерата на „Море на вятъра“ последвайте официалната Фейсбук страница на събитието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.