Манора, която скочи от влак и преброди тайгата, за да се върне при неверните си стопани

Драматична история с щастлив финал

0
 

Сподели

Shares

куче

Преди половин година чаровната Манора от породата Булмастиф се сдобива с нови стопани. От развъдника в Новосибирск, където е родена, тя заминава да живее в Красноярск. 

За беда нейната нова собственичка се оказва с неподозирана алергия към кучета и се налага да върне животното обратно в приюта. Разстоянието от 800 км между двата руски града обаче се оказва пречка и Манора заминава за родното си място с влак и придружител. 

Объркана и оставена сама Манора се решава на отчаяна стъпка. Близо до град Ачинск кучето се отскубва от придружителя си, успява да отвори вратата на вагона и скача от влака. Човекът веднага се свързва с бившите собственици, но те проявяват безразличие към случая. Тогава Алла Морозова, собственичката на развъдника, започва самостоятелно издирване на избягалото куче.

С помощта на доброволци, постове в социалните мрежи и разлепени обяви по места Алла успява да достигне до достатъчно много хора и няколко дни след бягството Манора е забелязана в Красноярск. Кучето изминава 200 км по железопътните линии, очевидно в търсене на изоставилите го стопани. 

След приключението през дивата Тайга, където мечките и вълците не са рядкост, Манора е с изранени лапи, тялото ѝ е покрито със следи от ухапвания на насекоми, а муцуната и главата са издрани. Въпреки всичките несгоди четирикраката героиня продължавала да върви към бившия си дом…

В коментар за случая, старата ѝ собственичка отбелязва, че е удивена защото никога не е разхождала кучето по-далеч от двора на къщата, в която живее. Въпреки това жената не приютява животното обратно и Манора още веднъж трябва да измине разтоянието между Красноярск и новосибирск, този път под сигурния надзор на доверена приятелка на Алла Морозова.

Днес Манора вече е в приюта, където се възстановява от раните си, в очакване на нови и по-отговорни собственици. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.