Борислав Йорданов постави рекорд по българския участък на Е8

Планинският колоездач премина по 440-километровото трасе за 2 дни, 4 часа и 39 минути

0
 

Сподели

Shares

Нов рекорд по българската отсечка от международния пешеходен туристически маршрут Е8 вече е факт. Постави го планинският колоездач Борислав Йорданов, който преодоля 440-километровото трасе за 2 дни, 4 часа и 39 минути.

Борислав Йорданов
Снимка: клуб „Велораптор“

Предизвикателството на Борислав Йорданов стартира миналата сряда (17 юли), като началната точка на маршрута беше Боровец. В петъчния ден той успешно достигна и финалната права – крепостта “Мезек” край Свиленград, като за тези 2 дни, 4 часа и 39 минути колоездачът е спал само 2 часа и 45 минути.

През цялото време с планинския колоездач се движеше и поддържащ екип от 10 души, които заедно с Йорданов са членове на клуб “Велораптор”.

Борислав Йорданов
Снимка: клуб „Велораптор“

“РИЛА – РОДОПИ” по нищо не отстъпва на “Ком – Емине” – една идея по-кратък е, но е също толкова труден. Имахме близки срещи с глигани, влакове и мнооого храсти – направо храсталясахме. Но през цялото време се чувствах добре подготвен и в кондиция и мисля, че се получи страхотно приключение и забавление – и за мен, и за целия екип!”- сподели Борислав Йорданов на финала на предизвикателството.

Една от основните цели на велоносен поход “Рила-Родопи” е да популяризира българската част на Е8 и да обърне внимание на поддръжката ѝ, която към този момент почти липсва.  До преди дни липсваше и времеви стандарт за скоростното му преминаване, но вече, при наличието му, Йорданов и съотборниците му се надяват все повече хора да поемат по него.

Борислав Йорданов
Снимка: клуб „Велораптор“

Припомняме ви, че през 2017 г. Борислав Йорданов постави и два рекорда по най-дългия пешеходен туристически маршрут у нас – Ком-Емине.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.