Лагерният огън: 7 необходими вещи за апетитни спомени

Предметите, без които не можем

0
 

Сподели

Shares
Лагерен огън
Снимка: pixabay.com

Няма нищо по-хубаво от лятната почивка, прекарана сред природата. Красивите гледки, птичата песен, вечерите край огъня…

Като споменахме огъня, около него се случват доволно приятни неща, радващи перисталтиката и не само, но задоволството зависи правопропорционално и от екиприовката, с която разполагате. Ето няколко предмета, които е добре да имате под ръка, ако обмисляте активно бичене на айляк в харабийски бивак:

Преносима скара или грил

Лагерен огън
Снимка: pixabay.com

Не че няма да се справите и с класическата ламарина за печене на миди, но една преносима скаричка или още по-добре барбекю, ще ви дадат такъв контрол над приготвяната храна, че и Ути Бъчваров ще изскочи от храстите да хапне с вас.

Щипки за скара

Лагерен огън
Снимка: pixabay.com

Без щипки за скара в огъня не се бара!

Набор шишчета

Лагерен огън
Снимка: pixabay.com

Това, така да се каже, са уредите за фина настройка на скарата. Нацелили сте чудесни вратни елементи от прасе на промоция в магазина и с помощта на един комплект шишчета, въпросните елементи ще се превърнат в апетитни, златисто-проблясващи хапки щастие. Ако държите на авторитета си се снабдете с метален комплект шишчета с дървени дръжки. Помагат и срещу мечки.

Туристически прибори за хранене

Лагерен огън
Снимка: pixabay.com

Парадоксът на бивака изглежда горе-долу по следния начин – комплект от 10 броя метални шишчета има – ножове и вилици няма! Много незнайни герои са се сблъсквали с този постулат на живо и после са гонили салатните домати в опит да си „боцнат“ с върха на шишчето. Затова всеки къмпингар да си знае сгъваемите вилички и лъжички, споркита и каквото там си има като прибори за хранене.

Дизайнерско джобно ножче на 360° и Victorinox

Снимка: Христо Узунов

Освен че отдалеч ще си личи, че сте сериозен почитател на активностите на открито, ще разполагате с едно истинско произведение на изкуството, което освен това е и екстремно полезно. Дизайнерското ножче разполага 12 или 14 инструмента, в зависимост от модела и разбира се, две прекрасни арт илюстрации от художничката Аменун Женева. И за капак – серията е лимитирана до едва 100 броя!

Къмпинг чаша

Лагерен огън
Снимка: pixabay.com

В някои среди, ако от раницата ви не виси прословутата метална чаша, никога няма да ви приемат за сериозен пътешественик и планинар. Но дори този факт да не ви вълнува, със сигурност ще се зарадвате на възможността да има в какво да си сипете от чая на Мая и от кафето на Мето, приготвени, с любов, рано сутринта от двамата.

Магнезиева запалка

Лагерен огън

Имайте си я просто за всеки случай. Колкото и органзирани да сте и колкото и пушачи да има в компанията все някога се оказва, че кибрит и запалка има, но не и във вашия лагер. Тогава с помощта на магнезиевата запалка ще можете да спасите свинските шишчета от провал, а вас от резил. Освен това магнезиевата запалка не се влияе от метеорологичните условия и позволява над 15 000 запалвания.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.