Защо бягаме заедно с Adidas Runners Sofia?

0
 

Сподели

Shares

Напоследък календарът със състезания по бягане е все по-пълен. Ние, екипът на списание 360°, присъстваме на повечето събития и ни е направило впечатление, че един от най-активните клубове през последните години е този на аdidas Runners. Срещаме ги навсякъде – от леки градски бягания в парка до сериозни маратони и още по-сериозни ултратриатлони – и често ги виждаме на почетните стълбички. Много ни радва енергията, ентусиазмът и радостта, която отборът винаги излъчва и споделяме заразителното им вдъхновение. аdidas Runners са силни, защото са част от силна общност. Даваме им думата да се представят и се надяваме да заразят с ентусиазма си и вас.

Adidas Runners

adidas Runners е световна общност от хора с различни истории и житейски опит, но обединени от желанието си да станат по-добри бегачи, по-добри спортисти и в крайна сметка – по-добри хора. Всъщност това са хора, които не просто бягат, те бягат правилно и редовно, винаги заедно, а понякога и с кауза. Бягат с треньори и тренират с бегачи, защото за тях спортът не е просто страст, а изкуство в занаята. В България тази общност представят adidas Runners Sofia, в която всяка седмица стотици тренират с атлетите капитани в общността – Надя Младенова и Калин Стоянов. Подходът при тренировките е цялостен, но индивидуален. Никой не бяга, за да спечели срещу другия, но всеки се състезава със себе си, защото целта е единствена – да увеличиш капацитета и знанията си, за да постигнеш най-добрата версия на себе си. Под цялостен подход разбирай, че бягането не е самоцел, а дейност, която усъвършенстваш чрез много други упражнения и знания, свързани с цялостната ти физическа подготовка, начин на хранене, грижа за тялото и ума.

Adidas Runners

Идеята на общността adidas Runners е, че всеки може да тренира като професионалист и в същото време да следва собственото си темпо. Когато бягаш заедно с другите, получаваш качествена обратна връзка, научаваш как да избягваш контузии, как да се възстановяваш по-бързо и как да изграждаш по-здравословни навици. Също така имаш достъп до професионални консултации и в крайна сметка се вдъхновяваш за по-високи постижения. Друго, което свърза бегачите от adidas Runners в световен мащаб, е каузата. Съвсем скоро се случи глобалната инициатива Run For The Oceans, с която adidas продължава борбата със замърсяването на океаните с пластмаса. Между 8 и 16 юни adidas Runners Sofia даваха пълна газ, защото за всеки избяган километър, проследен в Runtastic, adidas даряваше 1 долар за програмите за обучение на младежи от Parley Ocean School в засегнатите крайбрежни региони.

Adidas Runners

За всички активности на adidas Runners Sofia са осигурени два централни хъба в близост до най-големите градски паркове – единият се намира в зала Fit City в Национален стадион „Васил Левски“, а другият на централния вход на Южен парк. Това са ключовите точки, на които всички се срещат, за да започнат тренировка- та заедно. В тях имат възможност да се преоблекат, да си оставят багажа и да се подготвят за бягането или тренировъчната сесия. Целта на треньорите в тях е да ти помогнат да изостриш най-важните инструменти за един бегач – сила на ума и увереност. adidas Runners са приятелите, които те карат да продължиш и ще те провокирaт да бъдеш в най-добрата си форма. Ето това е забавление, взето на сериозно.

Статията за Adidas Runners открийте и в юбилейния летен брой на списание 360°. Поръчайте го директно от създателите му, подкпрепете издаването на независими български списания, а ние от своя страна ще ви го изпратим с безплатна доставка.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.