Борислав Йорданов се изправя пред ново предизвикателство

Планинският колоездач и рекордьор по Ком-Емине ще измине 440 км от Боровец до крепостта “Мезек” край Свиленград

0


Дата на събитието: 17.07.2019

Сподели

Shares

Планинският колоездач Борислав Йорданов, който през 2017 постави два рекорда по Ком-Емине с колело, отново се изправя пред предизвикателство със своя велосипед. Този път той ще направи опит за най-скоростно преминаване по българската част на международния маршрут Е8, който ще го изправи пред 440 км от Рила до Родопите.

Борислав Йорданов
Снимка: клуб „Велораптор“

Началото на велоносния поход ще бъде поставено на 17 юли от Боровец, като целта на Борислав Йорданов е да достигне финалната точка – крепостта “Мезек” край Свиленград за около два дни. По време на похода колоездачът освен пред тези 440 км, ще се изправи и пред 12 000 м положителна денивелация.

Това ще бъде първото скоростно преминаване по българската част на Е8, като основната цел е да се постави висок времеви стандарт за преодоляването му. По този начин Борислав Йорданов и поддържащият го екип от клуб “Велораптор” се надяват да спомогнат популяризирането на маршрута и да засилят интереса у други колоездачи, които тепърва да тръгват по него.

Борислав Йорданов
Снимка: клуб „Велораптор“

Сред останалите цели на скоростното преминаване по маршрута “Рила-Родопи” е да се повиши вниманието и грижата за трасето по маршрута. По някои участъци Йораданов няма да може да следва изцяло пешеходния тур, а обходни пътища, тъй като на места теренът е неподдържан – често се срещат свличания и срутвания на скални маси, както и паднали дървета.

Точките през, които колоездачът ще премине са: “Боровец”, връх “Мусала”, “Белмекен”, “Юндола”, “Каратепе”, язовир “Беглик”, Ягодина, “Триград”, “Пампорово”, “Рожен”, хижа “Свобода”, хижа “Сини Връх” и крепостта “Мезек” близо до границата с Гърция.

През цялото време с Борислав Йорданов ще има и екип от няколко души, които ще го мотивират да продължава напред.

Борислав Йорданов
Снимка: клуб „Велораптор“

Преди няколко седмици колоездачът е направил пробно преминаване по българската част на Е8, като е завършил за по-малко от 5 дни.

Подробности около събитието можете да следите и във Фейсбук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.