Август ще започне с „Кино за пътешественици“

За поредна година вълнуващи прожекции и разкази ще ни отведат на пътешествия из целия свят

0


Дата на събитието: 01.08.2019

Сподели

Shares

Любимото на всички пътешественици кино, познато като “Кино за пътешественици”, се завръща и през 2019. Началото му ще бъде поставено на 1-ви август, а в рамките на 15 дни “Културен център G8” и “Евро синема” ще са домакини на всички вълнуващи прожекции. 28 заглавия  ще отведат зрителите на необикновени пътешествия по целия свят, които ще им разкрият далечни и непознати територии, както и едни от най-жадуваните дестинации на земното кълбо.

Сред тези локации са Неапол, Танжер, Мумбай и Маракеш, както и труднодостъпни места като джунглата на Амазонка и ледените води на Антарктида, населените с редки животни африкански резервати и смразяващите върхове на най-високите планини на всеки един от континентите.

Кино за пътешественици

“Кино за пътешественици” ще стартира с премиерата на филма “Огнената земя: земя на патагонците”, която ще отведе всички зрители до безкрайната пустош и смразяващите ледници на Патагония. Историята разказват двама братя – Хоакин и Хулиан, чиято цел да се движат единствено на юг. Те тръгват от най-южния град в света – Ушуая, минават през ледника Перито Морено и остров Естадос, за да стигнат до Патагония и архипелага Огнена земя.

Преди самата прожекция Здравко Григоров и Ангел Хаджийски ще споделят вълнуващ разказ и за тяхното пътешествие из Южна Америка.

На следващия ден – 2-ри август, зрителите ще отпътуват за Боливия, където техен гид ще бъде Валентин Валентинов. Той ще разкаже за преживяванията си там, а по-късно прожекцията “Уара: път към звездите” ще покаже една от важните транспортни връзки в Андите – влака Уара дел Сур. Той прекосява почти цяла Боливия, като тръгва от аржентинската граница, върви по южния хребет на планината, минава през високопланински плата и градове и стига до Уюни и Оруро, където на 3700м надморска височина, земята среща небето във водното огледало на соленото езеро Салар де Уюни.

Кино за пътешественици

По време на “Кино за пътешественици” ще се състои и представянето на книгата „Поздрави от синята палатка” на Петя Кокудева, която ще ви отведе в домовете на велики писатели и обикновени хора в райони като Скандинавия, Прибалтика и Русия през Азия и Нова Зеландия до Африка и САЩ.

Кино за пътешественици

Финалът на “Кино за пътешественици” ще бъде на 15 август, като краят на събитието ще поставен с презентация за остров Сокотра на Теодора Иванова и прожекция на „Йемен: непознатата земя”.

Кино за пътешественици
Снимка: Теодора Иванова

Билетите вече са в продажба, а повече информация и пълната програма можете да откриете във Фейсбук. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.