Екшън камера разкрива последните мигове живот на изчезнали при лавина алпинисти

0
 

Сподели

Shares
Изчезнали алпинисит
Снимка: pixabay.com

Четирима британци, двама американци, един австралиец и един индиец, изчезват в края на май при опит да изкачат втория най-висок индийски връх Нанда Деви.

В последствие седем от телата са намерени, а осмият член и водач на експедицията – опитният британски алпинист Мартин Моран е обявен за безследно изчезнал.

В понеделник 8 юли индийската полиция публикува кадри от една от намерените у загиналите екшън камера, запечатала последните мигове живот на осмината.

Според говорителя на полицията Вивек Кумар Пандей заснеженият хребет, по който са се движили алпинистите не е издържал теглото им, което е предизвикало снежна лавина.

При анализиране на кадрите става ясно, че истинската цел на експедицията не е била  да изкачат Нанда Деви, а безименен никога неизкачван връх в съседство.

„В този случай GoPro камерата е като черната кутия на самолет. Благодарение на нея ние имаме поглед върху последните няколко минути на катерачите„, заяви заместник-главният инспектор на граничната полиция генерал Намбадиа.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.