В очакване на финалната атака на К2

Сред 20-членната международна експедиция на К2 е и българинът Стефан Стефанов

0
 

Сподели

Shares

Обратно на обилната информация, която получаваме ежедневно от подножието на двата каракорумски осемхилядника Хидън пик или Гашербрум 1 и Гашербрум 2, информацията ни за това какво става в подножието на втория по височина и първи по трудност връх на планетата К-2, е доста по оскъдна.

Стефан Стефанов
Снимка: архив – Сандю Бешев

Въпреки това тя все пак дойде и към днешна дата е обнадеждаваща. Както малцина знаят, в момента в състава на 20-членна международна комерсиална експедиция е и българинът Стефан Стефанов. Топ адвокатът ни, който за две години събра в актива си два от най-престижните осемхилядника – Еверест /8848 м/ на 20 май 2018 г. и Кангчендзьонга /8586 м/ на 15 май 2019 г., сега се е устремил и към К-2.

Според информацията, която току-що получихме от Каракорум, Стефан отново е в базовия лагер след като успешно се е завърнал от изграждането на лагер 3 /7350 м/. В предишните си аклиматизационни излизания по маршрута Стефан прави две последователни нощувки на лагер 2 /6735 м/, което му е помогнало да подобри значително общото си физическо състояние и самочуствие.

Сега всички участници в експедицията са в лагера и са в очакване на хубаво време, което да им позволи да предприемат финалната атака.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.