the Big Big Summer Reggae vol.8

0


Дата на събитието: 08.07.2011

Сподели

Shares

the Big Big Summer Reggae vol.8

За 8-ма поредна година ZionLionz Soundsystem подготвя своето лятно избухване от емоции, в съчетание с горещи ритми и много добро настроение!

Big Big Summer Reggae Vol. 8 е най-значимото събитие на реге сцената в България и отново е тук, за да ви накара да приемете лятото в себе си с магията, която то носи. Гости през миналите години са били имена като Macka B, General LEVY, Ras Zacharri, Percydread, Demolition MAN, а тази година специално за нас от Германия ще пристигне и Dr. Ring Ding, който всички добре познавате с култовите му хитове „Doctor’s Darling“ и „Fever“. Мястото е клуб Mixtape 5, датата 8 юли.

Dr. Ring Ding е роден през 1970 г. в Мюнстер, Германия. Въвеждането му към музиката започва с песни, които той прави заедно със своето семейство. От 1987 г. свири с Еl Bosso and the Ping Pongs,които са и един от най-известните СКА групи в Германия. Той е и първият, който започва да пее реге на немски, като така проповядва и ямайските ритми в приятна разностилова смесица.

Около Коледа на 1992 г. Ричи създава своя собствена банда, dr. Ring-Ding и Senior Allstars. През следващите десет години те ще създадат пет албума, множество сингли и два албума като подгряваща група за Дорийн Шафър (JA) и Lord Tanamo (JA), и по този начин оставя своя отпечатък върху международната СКА сцена.

Dr. Ring Ding е популярен изпълнител на живо, както и студиен музикант, продуцент на много различни музикални жанрове като Swing, Rhythm & Blues, Hip-Hop, и Punk, но преди всичко се развива в Reggae, Dancehall и Ska насоченост.

Работил е с известни организация от цяла Европа, както е бил и специален гост на редица музикални фестивали.

Повлиян от ямайската култура, Dr. Ring Ding е един от тези артисти, които ще оставят следа в музикалните среди като иноватор, който създава имагинерен мост между реге и ска стиловете, като ги смесва и развива.

Дата:08.07.2011
Старт:22:00
Клуб Mixtape 5
Вход:10 лв

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.