Летящите французи: Бейсджъмпинг от сърф върху зиплайн

Възможно ли е подобно нещо?

0
 

Сподели

Shares
Surfing the line
Снимка: FREDERIC MARIE
Flying Frenchies не мислят извън кутията – за тях кутия въобще не съществува, а светът е такъв, какъвто сами си го направят. 

Последната им трансцедентална проява включва сърф, зиплайн и парашут. Трите на пръв поглед несъвместими елемента намират обща тема за разговор високо над масива Веркор във Френските Предалпи.

Surfing the line
Снимка: FREDERIC MARIE
Като как по-точно, ще ни разкажат самите гении на екстремната мисъл:

Ние сме група приятели, които обичаме въздушните забавления и всички спортове свързани с небето, планините и скалите. Практикуваме бейсджъмпинг, катерене и много други приятни неща.

Едновременно с това сме акробати и артисти, които искат да преобърнат представите на консуматорското общество и да ги заменим с красотата на нецелесъобразното, да дадем смисъл на живота ни, отвъд това, което се очаква от нас.

Така постепенно през 2016 г. се избистри идеята за проекта The Line, който да обедини нещата, които правим и нещата, които мислим, като опънем зиплайн на 600 м височина и се спуснем със 75 км/ч със сърф, преди да полетим с парашут в бездната.

Отне ни много време преди да успеем да реализираме тази наша мечта. Посвещаваме я на нашия приятел слаклайнъра Танкрид Меле, който ни предаде своя дух и опит, но загина трагично при подготовката на един от номерата му.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.