EDELRID: Екипировката, която няма да ви подведе

Поръчайте без оскъпяване от магазини "Стената"!

0
 

Сподели

Shares
Edelrid
Снимка: Александър Вълчев

Компанията за алпийска екипировка EDELRID е основана през 1863 г. Юлиус Еделман, търговец и алпинист и Карл Ридер, специалист по плетачни машини. Първоначално двамата се занимават с производство на шнурове и корди, но скоро се насочват и към нуждите на алпинизма.

През 1953 г. EDELRID изобретява въжето със сърцевина и обвивка от
синтетични материали, и революционизира света на катеренето. Материалите и
техниките на производство непрекъснато се подобряват и 11 години по-късно
EDELRID произвежда въже, способно да издържа на множество падания –
предшественик на модерното динамично  въже  за катерене. Оттогава, катеренето не е
погледнало назад.

Днес EDELRID са специализирали в четири направления – спорт, безопасност, приключенски паркове и индустрия. Сигурността е основна цел на компанията, затова още при разработката всеки продукт се конструира така, че да отговаря на най-строгите норми за безопасност.

От EDELRID полагат грижи и за околната среда. Ежегодно се произвеждат милиони метри въже за катерене, като всеки един сантиметър от него е сертифициран по високите стандарти на bluesign®.

Магазини Стената са официален дистрибутор на EDELRID за България. Възползвайте се от възможността да направите индивидуална поръчка без оскъпяване. Разгледайте и част от продуктите, които можете да намерите без оскъпяване на място:

Въже Edelrid Skimmer Pro Dry 7.1 mm

Характеризира се с минимално тегло, малък диаметър и перфектна изработка. Устойчиво на влага и замърсяване, благодарение на Pro Dry покритието, като абсорбацията на вода е под 2%, според UIAA теста за водоустойчивост.
Позволява незабавно използване без заплитания.

Ролка блок Edelrid Spoc

Свръхлека ролка с блокировка, предназначена за повдигане на товари, при спасителни операции или като спешен случаи.

Блокировката може да се застопори в отворено положение, за да позволи употребата на устройството като обикновена макара. Диаметърът на ролката е 20 мм. Подходяща за въжета с диаметър от 7.0 до 11.0 мм, както и за EDELRID Rap Line II.

Осигурител Edelrid Giga Jul

Притежава интелигентен хибриден дизайн и корпус от изключително лек алуминий. Областите, податливи на корозия са изработени от здрава неръждаема стомана. Асистираната спирачна функция се активира и дезактивира чрез интелигентен механизъм.

Каска Edelrid Salathe

Salathe е катерачна каска с отлична вентиалция и минимално тегло. Конструкцията ѝ е съчетание между инжектирано с пяна EPP ядро и зонална твърда черупка от ABS. Идеална е за излизания, когато минималния товар е от съществено значение.

Основните характеристики са регулируем ремък под брадичката със заключване под ухото с цел по-голям комфорт и удобство;Леко EPP (expanded polypropylene) ядро осигуряващо отлично поглъщане на удара и висока дименционална стабилност; Твърда, здрава и издръжлива черупка в отделните зони; Лесно нагласяеми ремъци; Три точки за прикрепяне на челник; Големи вентилационни отвори;

Карабинер Edelrid HMS Bulletproof Screw FG

Иновативен и много здрав алуминиев HMS карабинер със стоманена вложка на мястото, където въжето трие най-много и с вътрешна пружина в другия край, за да стои в правилна позиция при осигуряване. С помощта на вложката се избягва преждевременното изхабяване на карабинера и формирането на остри и режещи ръбове.

Идеален за използване с осигурителни устройства, и в случаите на тежка употреба. Затварянето става чрез винтова муфа. Максималното натоварване е 25-9-9 kN. Отвор на ключалката: 24 мм. Размери: 110 х 89 мм. Тегло: 82 гр.

Поръчайте продуктите Edelrid без оскъпяване от магазини „Стената“!

Сподели

Shares