Двама от хедлайнърите на Vola Open Air 2019 в едно блиц интервю

LENZMAN и Illa J за нагласите си към фестивала, публиката и себе си

0
 

Сподели

Shares

Vola Open air

Vola Open Air 2019 се задава с пълна сила между 26 и 28 юли, като прогнозата за времето вещае чутовна музикална буря, която ще бушува през всичките дни на фестивала.

За да разберем какво ни очаква на връх Околчица се свързахме за едно блиц(криг) интервю с двама от хедлайнърите на фестивала LENZMAN и Illa J.

Ето какво ни споделиха за нагласите си, очакванията към публиката и себе си:

360°: Кои сте вие? Представете се с няколко думи.

LENZMAN: Аз съм Lenzman, Soulful Drum & Bass изпълнител и собственик на The North Quarter from Amsterdam.

Illa J: Казвам се Illa J. Певец, текстописец, продуцент, почитател на музиката и филмите.

360°: Защо избрахте да участвате на Vola Open Air?

LENZMAN: Обичам да свиря на нови места и когато организаторите на Vola Open Air ме поканиха да се присъединя се зарадвах от възможността да покажа музиката на моя лейбъл пред нова аудитория.

Illa J: Избрах да участвам на Vola Open Air, защото това е моето първо участие на този фестивал и се вълнувам много. Ще бъде наистина забавно.

360°: За първи път ли сте в България?

LENZMAN: Не, свирил съм няколко пъти в България преди, но никога на този фестивал.

Illa J: Мисля, че това е първия ми път, в който посещавам България, но не съм сигурен, защото съм бил на много места и понякога забравям имената им и не осъзнавам, че вече съм бил някъде и преди. 

Vola Open Air

360°: Какво очаквате от фестивала?

LENZMAN: Очаквам да бъде бутиков фестивал, нещо специално и магично. Не просто поредното комерсиално и лъскаво шоу, а нещо интимно.

Illa J: Очаквам много да се забавлявам на този фестивал. Фестивалите винаги са забавни, а ми харесва и възможността да общувам с другите артисти. Честно, харесва ми и организацията.

360°: А от публиката?

LENZMAN: Надявам се да срещна хора с отворени умове, които не се притесняват да чуят нова и различна музика.

Illa J: Очаквам хората да дойдат и да си прекарат добре. Хората идват по различни причини. Някои идват, заради конкретни изпълнители, други, за да чуят музиканти, които не са чували преди.

Без значение причината обаче, когато излезеш на сцената всички хора са събрани пред теб, за да те чуят. Затова очаквам, че всички ще се забавляваме и се вълнувам от възможността да изпълнявам моята музика пред хора, които никога досега не са я чували. 

360°: Какво изпълнение да очакваме от вас, нещо типично или импровизация?

LENZMAN: Сетовете ми винаги са комбинация от типичните за мен неща, но от друга страна никога не изпълнявам един и същи сет два пъти. Винаги оставям място за нови посоки.

Illa J: Винаги импровизирам. Всяка публика е различна и когато разбереш енергията ѝ и направиш връзка, разбираш, коя песен е подходяща да изпълниш. Просто трябва да вървиш с вибрацията на публиката. Това е моето шоу и никога нямам две еднакви изпълнения. 

360°: Какво е музиката за вас?

LENZMAN: Музиката значи всичко. За мен е нещо като начин за запаметяване на спомени. Звуците и нещата, които виждам винаги вървят ръка за ръка. Ако си пусна албум от 2001 г. например ще ми изплуват ярки спомени от това време. Като артист, за мен музиката е и начин за изразяване и справяне с емоциите.

Illa J: Музиката е всичко за мен. Живея живота си за музиката. Музиката плаща сметките ми, технически се развивам, защото трябва да плащам сметки. Израснах обграден от музика.

Vola Open air

360°: Как са формирани музикалните ви предпочитания?

LENZMAN: О, беше много отдавна, когато потънах в музиката за първи път. Беше много преди интернет и това време беше едно магично пътешествие, изпълнено с открития. Първо се влюбих в Хип Хопа и чрез него открих много стойностна музика от 70-те, 60-те и 50-те. Фънк, джаз, блус, соул… Това време наистина формира моя музикален вкус. Когато се насочих към Drum & Bass, взех тези влияния с мен и ги използвам като вдъхновение за музиката, която правя днес.

Illa J: Нямам специфични предпочитания към жанровете. Харесвам добрата музика. 

360°: Какво смятате да покажете на българската публика?

LENZMAN: Искам да им покажа какво правим с моя лейбъл. Ще изпълня музиката от последния ми албум „Bobby“, за да изживеем заедно Soulful звученето, което изобразявам.

Illa J: Искам да им покажа колко забавление могат да им донесат соул музиката, хауса, техното и р’н’б. Да им покажа, че не е нужно да се ограничават. Че могат да правят каквото искат в живота, без страх.

360°: Кои сте вие отвъд музиката и фестивалите?

LENZMAN: Баща. Имам две дъщери и това е най-голямата част от мен.

Illa J: Аз съм човек, който обича да слуша музика и да гледа филми.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.