Видео: Ски писта, която всъщност е преработвателна фабрика

Джеспър Тядер прави зрелищно разузнаване на футуристичното съоръжение в Копенхаген

0
 

Сподели

Shares

фабрика

Датската столица Копенхаген се готви да посрещне 2025 г. като въглерод-неутрален град. Трудна задача, която изисква усилията на цялото общество. Което обаче е напълно готово да посрещне предизвикателствата.

Едно от приложените решения е огромната преработвателна станция Amager Bakke, която превръща отпадъците в отоплителна енергия за 60 000 домакинства и електричество за 30 000 домакинства на годишна база.

Според докладите станцията произвежда повече чиста вода, отколкото изразходва, а системата за филтриране на отработените газове намалява емисиите на сяра с почти 100% и на азотните оксиди с 90%.

Ако казаното до тук ви изглежда невероятно, то последният етап от развитието на Amager Bakke ще ви се стори като научна фантастика. И до някаква степен това е така, защото станцията вече играе не само преработваща роля, но и тази на ски писта. Точно така – ски пистата CopenHill. Прясно изграденото изкуствено съоръжение е с дължина от 457 метра, а Джеспър Тядер вече успя да изпробва условията за каране:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.