Днес е Международният ден на йога

Той ще бъде отбелязан по целия свят

0
 

Сподели

Shares

Днес, 21 юни, отбелязваме Международния ден на йога. Тази година той ще се празнува в столицата пред НДК и ще започне точно в 16.30.

Датата 21 юни е избрана и обявена официално от ООН за Международен ден на йога (МДЙ) през 2014 г. Това е денят на лятното слънцестоене, в който има най-продължителна дневна светлина през годината. На този ден по целия свят се събират желаещите да изследват, изучават и практикуват древното учение – на общи практики, конференции, семинари и други събития.

Това е седмото издание на празника, а събитието ще включва безплатна йога сесия с доказали се йога учители от България, както и йога демонстрация от Българската федерация по йога.

Необходимостта от йога вече се осъзнава от редица съвременни научни дисциплини и практики, като медицина, психология, спорт.

Чествания ще има на различни точки по света, с цел все повече хора да се запознаят с практиката и положителните ѝ ефекти.

Произход на йога

Йога е древна практика, която води своето начало от Индия. Самата дума произлиза от санскрит и означава „да свържа/обединя“, символизирайки връзката между тялото и съзнанието.

Международен ден на йога
Photo by Eneko Uruñuela on Unsplash

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.