Влади Гюров ще направи опит да изкачи Черни връх с помощта на иновативно устройство

Експерименталното събитие "До Черни Връх с Влади, Иво и iMobility Divo" ще започне от хижа Алеко на 22 юни от 10:00 ч.

0
 

Сподели

Shares
До Черни Връх с Влади, Иво и iMobility Divo
Снимка: До Черни Връх с Влади, Иво и iMobility Divo

На 22 юни от 10:00 ч. по маршрута Хижа Алеко – станция Голи връх – Зелена писта – База РВД – Черни връх ще се случи нещо необичайно.

Именно тогава за първи път ще се направи опит за изкачване до Черни Връх от човек с увреждане. Това ще стане с помощта на иновативна количка, разработена от българските изобретатели от IMobility.

Героят на деня ще бъде 37-годишният Влади Гюров, който преди 18 г. след инцидент с шосейно колело остава обездвижен от гърдите надолу. Въпреки тежкия инцидент, променил живота му, всички познаваме Влади като човек, който не се отказва пред трудностите и непрекъснато е активен. В момента практикува няколко спорта – част е от националния отбор по баскетбол на колички, тенис на корт, колоездене с хендбайк. Влади Гюров е и първият български състезател по ситски и е амбициран да участва в Олимпийските игри след 3 години. Скоро му предстои да завърши и курс по гмуркане.

Помощник към първенеца на Витоша пък ще му бъде количката iMobility Divo. Иновативното устройство е предназначено да позволи на хората с увреждания да се предвижват бързо, лесно и независимо, както в градски условия, така и по пресечени терени. Divo безопасно преодолява големи наклони при спускане и изкачване, включително стълби.

Целта на екипа, разработил количката, е да направи и града, и планината еднакво достъпни за хората с увреждания. Тя е лесна за управление, стабилна, сигурна и подходяща за всякакви възрасти.

Ако искате да подкрепите Влади в новото му начинание и да го подкрепите на живо – мястото е хижа Алеко. 22 юни от 10:00 ч.

Следете Фейсбук страницата на събитето за повече  информация.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.