Ретро кемпери: 7 необичайни машини

Жилищна класика на колела

2
 

Сподели

Shares
ретро кемпери
Снимка: pixabay.com

Кемперите съществуват от дълги години и с времето видът им се е променял многократно. По пътищата обаче все още могат да бъдат забелязани различни ретро класики. Класики с необичаен дизайн.

Saab 95 HK

ретро кемпери

Защо да теглите караваната с кола, като можете да шофирате самата нея? Е, ако сте един от двамата човека на земята, които притежават единствените две произведени машини от този модел.

Тази самоходна каравана е базирана на класическия Saab 95, претърпял драстични изменения, за да се превърне в удобен дом на колела. Купето е изцяло от алуминий, а отвътре е обзаведено с дърво, за по-голям комфорт. Дизайнът е на Торстен Йохансен.

Hunt House Car

ретро кемпери

Този ретро футуристичен приятел се появява на бял свят през далечната 1937 г. Неговият създател Дж. Рой Хънт гледа толкова напред в бъдещето, че превръща творението си в първия кемпер, снабден със собствена душ кабина. В допълнение към нея има печка, тоалетна и огромно легло.

Произведени са 50 броя, а за основа е използван камион на Ford.

Citroen DS 21 Camper

ретро кемпери

През 70-те години на миналия век става честа практика елегантните френски возила Citroen DS 21 и DX, да бъдат преправяни на различни по форма и размер кемпери.

Този тук, модел 1970 г., е преустроен през 1977 г. в това, което виждате от тенекиджията Денис Бинде. Новото хилядолетие машината посреща забравена на двора, но през 2005 г. собственикът ѝ я реставрира и през 2015 г. успешно я продава на търг.

Rover P5B

ретро кемпери

Искате да почивате със стил? Вземете си Rover!

Създаден през 1969 г., този автомобил бързо се превръща в очарователен кемпер, само 2 години по-късно. Автори на конверсията са творците от студио Caravanette. През 1996 г. подвижното жилищно средство претърпява основен ремонт, по време на който изцяло е обновен и жилищният модул. През 2015 г., Rover-ът е продаден на търг за 3500 паунда.

Austin Mini Wildgoose

ретро кемпери

Wildgoose е фабричен модел кемпери, на базата на добре познатото Mini, произвеждан през 60-те години от British Motor Corporation. По това време компанията изпитва финансови затруднения на пазара излиза лимитирана серия от тези кемпери, предназначена за пенсионирани двойки.

Стандартното оборудване на дивата гъска включва 4 седалки за трапезарията, двойно легло, маса, завеси, шкаф и резервоари за вода.

Volkswagen Beetle Minihome

ретро кемпери

Когато един автомобил се превърне във вечнозелен евъргрийн, е напълно нормално да претърпи всякакви модификации, само и само да задоволи нуждите на феновете си. Така е и с любимата на мнозина „костенурка“, която срещу никаквите 2000 долара, изпод вещите ръце на предприемчивия Робърт Райли, ще се превърне в чудесен винтидж кемпер. Ако пък смятате, че можете да се справите и сами, Робърт на драго сърце ще ви продаде чертежите, заедно с подробни инструкции за сглобяване, срещу 60 долара.

Trabant 601 Wohnmobil Luxus

ретро кемпери

Източноевропейският аналог на „костенурката“ a.k.a. трабантче също е машина с култов статут и като такава, разполага със своя кемпер версия. Всъщност съществуват поне още няколко варианта, но ние си харесахме този, заради сгъваемата масичка, малката печка, чешмата с течаща вода и най-вече допълнителният заден мост!

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. За него подготвяме отделен материал. :)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.