Джесика Кокс, която се ражда без ръце, става пилот и попада в Книгата на Гинес

Липсата на крайници не е извинение!

0
 

Сподели

Shares
Без ръце
Снимка: jessicacox.com

Джесика Кокс няма да ви прегърне с ръце, но ще ви прегърне със силата на духа си. 36-годишната американка се ражда без горни крайници. Това обаче не ѝ пречи да се превърне в дипломиран пилот и да попадне в Книгата на Гинес.

Когато се появява на бял свят през 1986 г. лекарите не могат да кажат защо у Джесика не са се развили горни крайници. Родителите ѝ обаче са твърдо решени детето им да израсне пълноценно и щастливо и от малка я приучават да си служи с краката.

Без ръце
Снимка: jessicacox.com

За да формират силен дух у Джесика я записват и на различни занимания като гимнастика, плуване, танци, дори таекуондо, където получава 2 черни колана! С подобно интензивно минало не е странно, че момичето израства като силен и успешен човек.

Джесика съумява да изкара шофьорска книжка, да завърши университет, работи спокойно на компютър, поддържа външния си вид и се гримира сама, с помощта на краката си.

Без ръце
Снимка: jessicacox.com

Един страх обаче така си и останал непреборен – летенето. Когато получава покана да изкара курс за пилот, Джесика се замисля, но приема.

Три години по-късно успешно получава лиценз за пилот. Научава се пълноценно да пилотира съвсем сама, използвайки единствено краката си. Именно това ѝ удивително умение я вкарва в Книгата на Гинес.

Джесика обаче не спира до тук и продължава да открива и покорява света по своя си начин, доказвайки, че с достатъчно воля всичко може да се постигне!

Limb-itless: Pilot Born Without Arms Defies All Odds

A woman who was born without arms has become the first licensed pilot to fly a plane with her feet ✈️

Публикувахте от Born Different в Понеделник, 20 май 2019 г.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.