50 доброволци почистиха 1 тон отпадъци от плажа на Ропотамо

Събитието обедини инициативата WIND2WIN и кампанията на National Geographic „Планета или пластмаса?“

0
 

Сподели

Shares

 

Доброволци Ропотамо
Снимка: Емануил Алберт/WIND2WIN

Доброволци Ропотамо

Над 50 добровлци от цялата страна се събраха на 15 и 16 юни край устието на река Ропотамо. Поводът за тази среща бе инициативата, организирана от сърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев от сърф училище Акаша, подкрепена и от National Geographic – да се почисти един от най-красивите плажове по Българското Черноморие.

Добролците събраха близо един тон пластмасови и други отпадъци, с част от които творците от Destructive Creation създадоха специална инсталация, привличаща вниманието към все по-наболелия проблем със замърсяването на моретата и океаните с пластмаса.

Доброволци Ропотамо

Събитието обедини инициативата на Илияна и Йоан WIND2WIN с кауза за чисто Черно море, свободно от пластмаса и кампанията на National Geographic „Планета или пластмаса?“, целяща намаляването на използването на пластмаса за еднократна употреба.

В програматa, освен почистване, бяха включени много спортни и образователни активности, свързани с посланието за по-малко пластмаса, а краят беше отбелязан с прожекция на документалния филм на National Geographic „Зелените герои на Джеки Чан“, представящ похода на популярния актьор, който тества напълно мобилна машина за рециклиране на пластмаса в Тибетското плато.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.