Баба Пат, която почисти 52 плажа за една година

70-годишната англичанка се амбицира за делото си, след като гледа филм за замърсяването с пластмаса

0
 

Сподели

Shares
Баба Пат, която чисти плажове
Снимка: boredpanda.com

70-годишната баба от Великобритания Пат Смит случайно попада на документален филм за замърсяването с пластмаса и остава дълбоко впечатлена. Цялата следваща нощ не може да заспи, размишлявайки върху видяното, а на сутринта става от леглото, изпълнена с решителност и една нова цел за 2018 г. – всяка седмица да почиства по един плаж.

Баба Пат, която чисти плажове
Снимка: boredpanda.com

Нейните съграждани от Графство Корнуол бързо приемат идеята на Пат, която с тяхна помощ и тази на внука си, успява да изчисти 52 плажа за миналата година. И това е само началото, защото Пат продължава с добрите дела.

Дейната пенсионерка поставя началото на кампанията “Final Straw Cornwall”, чрез която възнамерява да повиши обществената осведоменост за вредите от замърсяването с пластмаса и да накара повече хора да прилагат нейните методи.

Баба Пат, която чисти плажове
Снимка: boredpanda.com

Съмишленичката на Пат Виктория Карпентър споделя:

Тя е нещо като войн, унищожител на боклука, който се движи навътре в континента, за да се справи с отпадъците, които попадат в морето. Наскоро от „Keep Britain Tidy“ я избраха за посланик срещу замърсяването и тя продължава да почиства плажовете. Сега, когато страната ни забрани употребата на сламки, Пат иска да насочи общественото внимание и към други пластмасови изделия за еднократна употреба като чашки за кафе, найлонови пликчета и опаковки, които също трябва да бъдат забранени, за да се насърчат хората да намалят употребата на подобни изделия.

Баба Пат, която чисти плажове
Снимка: boredpanda.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.