Заливът Халонг вече е достъпен и по въздух

Северновиетнамската хеликоптерна компания стартира туристически полети над природната забележителност

0
 

Сподели

Shares
Заливът Халонг с хеликоптер
Снимка: Bell Flight

Плавателна обиколка на уникалния залив Халонг във Виетнам е една от най-популярните туристически атракции. Отскоро обаче съществува и нов начин да разгледате уникалното природно творение – като полетите с хеликоптер.

Добавен в списъка на ЮНЕСКО през 1994 г., залив Халонг е изпъстрен с над 1600 варовикови острови и островчета, а Северновиетнамската хеликоптерна компания, която предлага услугата е създала три различни варианта за обиколка.

Заливът Халонг с хеликоптер
Снимка: Bell Flight

Цените варират между 125 и 396 долара на човек. Най-евтиният полет е с продължителност от 12 минути и преминава над 6 различни туристически забележителности, включително пещерата Тиен Кунг, остров Титоп и залива Бай Ту Лонг. Най-скъпият полет трае 40 минути предлага въздушна обиколка на 17 атрактивни места из залива.

Два хеликоптера Bell 505 са на разположение на клиентите, като излитат и кацат от остров Туан Чау, разположен на около 170 км от Ханой. Хеликоптерите разполагат с три места за пасажери и са оборудвани с панорамни илюминатори. От началото на май, когато стартира услугата, над 300 клиента са се възползвали от нея.

Заливът Халонг с хеликоптер
Снимка: Bell Flight

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.