Пенсионирана двойка измина 20 000 км с велосипед

Щастливо пенсионираните Питър и Крис Лойд прекосяват 16 държави за 18 месеца

0
 

Сподели

Shares
Пенсионери с велосипеди
Снимка: cyclingwalltowall.co.uk

Питър и Крис Лойд са току що пенсионирала се двойка във Великобритния. Съпрузите с 37 години брачен живот зад гърба решават, че сега им е паднало да са млади и сводобни – качват се на велосипедите си и като на шега за 18 месеца навъртат 20 000 км през 16 държави, от родината им до Китай.

Велосипедистите си поставят за цел да стигнат до Великата китайска стена, като през това време документират приключението си в своя блог.

Пенсионери с велосипеди
Снимка: cyclingwalltowall.co.uk

Двамата не наемат луксозни хотели, а вместо това често предпочитат да опъват палатката си под звездите по пътя.

Някои от любимите им моменти от колоездачната обиколка са преминаването през живописната, но изпълнена с опасности Памирска магистрала и крайната им цел – Великата китайска стена. Двамата номинират срещите с приятелски настроените и гостоприемни непознати по пътя си, като най-приятната част от това приключение завършило едва преди седмици.

Пенсионери с велосипеди
Снимка: cyclingwalltowall.co.uk

Всъщност това е вторият опит на семейство Лойдови да достигнат до Китай. Първият път е през 2017 г., но тогава, едва достигнали Унгария, Джон се подхлъзва върху мокра плочка и чупи таза си. 7 месеца по-късно, здрави и отпочинали, двамата поемат отново, за да изпълнят задачата си!

По пътя често ни се налагаше да импровизираме, да се справяш с живота из толкова различни места не винаги беше лесна задача. Но, щом ние успяхме, значи и вие ще успеете! – споделят двамата след завръщането си.

Пенсионери с велосипеди
Снимка: cyclingwalltowall.co.uk

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.