Весо Овчаров за три от най-новите продукта на Garmin

Въздушният атлет разказва какво го е впечатлило в часовника Fenix 5, екшън камерата Virb 360 и тракинг устройството In Reach Mini

0
 

Сподели

Shares
Весо Овчаров
Снимка: Весо Овчаров, Virb 360

През последния един месец Весо Овчаров има наситена с вълнуващи ангажименти програма. Успява да посети Олюдениз, където демонстрира акро уменията си, снима любопитен проект над Рилските езера, взема участие на фестивала El Yelmo в Испания, а в момента вече е в Норвегия, където ще реализира още един любопитен проект над фиордите.

През цялото това време, верен помощник в приключенията му са трите нови продукта на Garmin – часовникът Fenix 5Х+, екшън камерата Virb 360 и тракинг устройството In Reach Mini.

За скормното време от 1 месец, Весо е натрупал достатъчно впечатления от трите джаджи, които сподели пред екипа на 360°:

Весо Овчаров
Весо Овчаров в Олюдениз

Garmin Fenix 5Х+

Fenix 5Х+ за мен е най-технологичният продукт, който съм ползвал като часовник. Изумен съм от дългия живот на батерията и многобройните му функции. Най-вече от тези, които са от голямо значение за мен, – компасът, висотомерът и дори опцията за комбиниран екран, показващ и двете.

Други аспекти, които ми правят приятно впечатление са прецизността на GPS-а и високото качество на дисплея на меню карта. Тези неща ми дава голяма сигурност докато летя, ако кацна на произволно място или ако просто ходя в планината към старта и времето се развали. С този часовник се чувствам наистина спокоен.

Весо Овчаров
Весо Овчаров на Рилските езера

Миналата година с помощта на такъв часовник, който тогава взех от приятел, успях да си намеря дрона, паднал на невъзможно място между фиордите. С нито едно от другите устройства, които ползвах не успях толкова прецизно да фиксирам точката, където съм го изгубил и да го открия. Часовникът! наистина е уникален!

Е, на мен ми идва една идея по-голям и тежък, но все пак пак аз и не съм толкова голям. Предният модел 5X e с по-компактни размери, но се спрях на 5Х+, защото разполага сповече функции.

Едно нещо, което още не съм разучил, но знам, че го има, е как да наглася часовника на компас или висотомер, да го застопоря този режим, защото в момента след определено време автоматично си се връща към режим часовник.

Garmin Virb 360

Наистина уникално изпълнение на Garmin! И дизайна и въобще всичко много ме впечатлява. Може би най-голямата екстра за мен са вградените показатели, като скорост и претоварване. Абсолютно реални са – сравнявах ги.

По отношение на картината – тя е чудесна. Позволява да се манипулират страшно много параметри. Тази камера ми отваря нови хоризонти и вече с лекота успях да заснема кадри, които никога не съм могъл досега, а летя и снимам от страшно много време.

Весо Овчаров
Снимка: Весо Овчаров, Virb 360

Друго нещо, което ме радва е менюто – то е изключително опростено и няма как да се изгубиш из него.

Най-голямата екстра е, че камерата не може да се натисне случайно, защото се включва с плъзгач, което е уникално. Нямаш чудене във въздуха дали си пуснал камерата, дали записва… Просто плъзгача има две позиции – напред и назад. Мисля, че това е гениално и наистина много много ме кефи!

Едно нещо не ми допада обаче – лещите нямат никаква протекция. Самата леща е покрита с една изпъкнала лупичка, подобна на рибешко око, която е такава за да може камерата да снима в 360-градусов диапазон, но няма с какво да я защитиш, а лесно може да се надраска и дори да се счупи, ако я изпуснеш. Хубавото обаче е, че производителят е предвидил опцията „лупичката“ да бъде заменяна. Вярвам, че Garmin могат да подобрят продукта в тази насока.

Весо Овчаров

In Reach Mini

Ползвал първия им модел и бях много впечатлен, че можеш да комуникираш и да получаваш съобщения, да получаваш мейли и дори да пишеш постове във Фейсбук. И всичко това, носиш в джоба си.

Новата версия на In Reach Mini няма вече нужда да бъде свързвана с телефона, защото вече си има дисплей.

Размерът също е подобрен в пъти – първото устройство беше доста по-голямо – като кутия цигари, а новото е почти колкото запалка “Зипо”.

Уникално устройство – само по себе си си е и GPS и компас – просто едно бижу!

Весо Овчаров

Единствената подробност тук е, че за да ползваш всичките му функции трябва да стартираш абонамент. Хубавото е че може да се пуска и спира когато искаш и че има различни планове според нуждите ти.

За мен Garmin In Reach Mini e гарант за безопасността ми, както във въздуха, така и на земята. Това е така, защото този инструмент работи със системата Iridium и можеш да осъществиш връзка от всяка точка на света – дори да си на висок връх или по средата на океана.

Garmin България продължават да подпомагат българските атлети, които ни радват със своите достижения, благодарение и на техните продукти!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.