Red Bull Moreni Challenge се завръща с второ издание

Надпреварата очаква всички ентуасиасти, които са готови да премерят сили с Витошките морени

0


Дата на събитието: 08.06.2019

Сподели

Shares

Една от най-вълнуващите спортни надпревари – Red Bull Moreni Challenge, се завръща с второ издание! На 8 юни тя ще предизвика всички спортни ентусиасти да премерят сили с Витошките морени.

Red Bull Moreni Challenge 2018 Фотограф: Михаил Попов
Red Bull Moreni Challenge 2018 Фотограф: Михаил Попов

Участниците в надпреварата ще се изправят пред 700-метрово трасе нагоре по каменната река, където ще имат възможност да покажат най-доброто от себе си, за да стигнат първи до финала. За целта те ще трябва да разчитат на набор от качества като ловкост, издръжливост, сила, бързина, които да им помогнат да надделеят на конкуренцията.

Red Bull Moreni Challenge 2018 Фотограф: Виктор Троянов
Red Bull Moreni Challenge 2018 Фотограф: Виктор Троянов

И през тази година всеки желаещ може да се включи в събитието, независимо от пол и националност. Единственото условие е състезателите да са пълнолетни.

Право на участие имат първите 300 души, които си направят предварителна регистрация и заплатят таксата от 30 лв. Тявключва застраховка, тениска, състезателен номер с вграден чип за измерване на постигнатото време и други изненади.

Разбира се, организаторите и партньорите на Red Bull Moreni Challenge са се погрижили да осигурят страхотни награди за най-бързите състезатели. Затова не се колебайте повече, запишете се за участие тук и покажете, че сте най-добрият по Витошките морени.

За всички ентусиасти Кирил Николов-Дизела е подготвил специална тренировка, която ще се проведе на 3 юни от 19:00 ч. на Морените. Именно тогава ще имате възможност да се запознаете с трасето и да получите ценни напътствия как да го преодолеете с лекота. При лоши климатични условия тренировката ще се проведе ден по-късно – на 4 юни.

Повече информация за състезанието открийте и във Фейсбук.

Red Bull Moreni Challenge 2018 Фотограф: Петър Милев
Red Bull Moreni Challenge 2018 Фотограф: Петър Милев

Идеята за Red Bull Moreni Challenge

Реализирането на Red Bull Moreni Challenge е вдъхновено от българския бегач и ориентировач Кирил Николов-Дизела. Първото издание на надпреварата се случи през 2018 г., като в нея се включиха 93 мъже и жени, вдъхновени от идеята за едно нетрадиционно състезание.

Пълна информация за това какво се случи година по-рано можете да откриете тук.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.