Летният сезон в Боровец ще стартира на 15 юни

Много вълнуващи активности очакват всички гости на курортаДата на събитието: 15.06.2019
0

Сподели

0Shares
0 0

Летен сезон в Боровец

По-малко от две седмици ни делят от началото на летния сезон в Боровец. На 15 юни той ще посрещне най-нетърпеливите ентусиасти, които са готови да се впуснат в различни вълнуващи активности.

За байк любителите

Разнообразни елементи, нови вариации на трасетата, виражи и завои, подходящи както за опитни байкъри, така и за напълно начинаещи, очакват всички любителите на планинското колоездене. С отварянето на парка ще се завърне и емблематичното трасе Scary Movie, което предлага несравними даунхил преживявания.

Летен сезон в Боровец

За любителите на катеренето и пешеходните турове

Както повелява традицията, екипът на Borovets Climbing and Mountaneering се е подготвил да посрещне любителите на катеренето и пешеходните турове с разнообразие от катерачни обекти и планински маршрути. Освен това една от най-големите атракции в курорта – въженият град “Бороландия” ще изненада и малки, и големи с обновени елементи.

Професионалните планински водачи на “Бороспорт” ще ви разкрият най-доброто от Рила, като ви отведат до местата с най-красиви гледки.

Летен сезон в Боровец

Каякинг, езда и парапланеризъм

Разбира се, Боровец ще очаква и всички любители на каякинга, ездата и парапланеризма. Язовир Искър е мястото, където всички любители на приключенията с каяк ще могат да си създадат незабравими изживявания. Ако обичате ездата, ще можете да ѝ се насладите сред вековните борови гори на Рила. А ако отдавна мечтаете да полетите и да видите величието на най-високата планина на Балканите, не отлагайте повече!

Събития по време на летния сезон

Разбира се, спортните, културните и музикалните събития ще направят лятото в Боровец още по-незабравимо. Програмата на мероприятията ще започне на 5 юли с фестивала “Магията на Рила планина”. На 31 август всички любители на рок музиката ще имат възможност да ѝ се насладят по време на “БороРок” , а на 13 септември курортът приеме Borovets Open Cup 2019 – даунхил състезанието, което е част от календара на Международния колоездачен съюз.

Летен сезон в Боровец

Цени

Тази година цената на двупосочния билет за кабинкова линия „Ястребец“ ще бъде 15 лв. За възрастни и 6 лв. за деца между 7 и 14 години. Дневната байк карта ще бъде 30 лв., а двудневната 50 лв. Всички верни фенове на планинското колоездене ще могат да закупят сезонна лифт карта за mountain bike спускания за 450 лв.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.