Летният сезон в Боровец ще стартира на 15 юни

Много вълнуващи активности очакват всички гости на курорта

0


Дата на събитието: 15.06.2019

Сподели

Shares

Летен сезон в Боровец

По-малко от две седмици ни делят от началото на летния сезон в Боровец. На 15 юни той ще посрещне най-нетърпеливите ентусиасти, които са готови да се впуснат в различни вълнуващи активности.

За байк любителите

Разнообразни елементи, нови вариации на трасетата, виражи и завои, подходящи както за опитни байкъри, така и за напълно начинаещи, очакват всички любителите на планинското колоездене. С отварянето на парка ще се завърне и емблематичното трасе Scary Movie, което предлага несравними даунхил преживявания.

Летен сезон в Боровец

За любителите на катеренето и пешеходните турове

Както повелява традицията, екипът на Borovets Climbing and Mountaneering се е подготвил да посрещне любителите на катеренето и пешеходните турове с разнообразие от катерачни обекти и планински маршрути. Освен това една от най-големите атракции в курорта – въженият град “Бороландия” ще изненада и малки, и големи с обновени елементи.

Професионалните планински водачи на “Бороспорт” ще ви разкрият най-доброто от Рила, като ви отведат до местата с най-красиви гледки.

Летен сезон в Боровец

Каякинг, езда и парапланеризъм

Разбира се, Боровец ще очаква и всички любители на каякинга, ездата и парапланеризма. Язовир Искър е мястото, където всички любители на приключенията с каяк ще могат да си създадат незабравими изживявания. Ако обичате ездата, ще можете да ѝ се насладите сред вековните борови гори на Рила. А ако отдавна мечтаете да полетите и да видите величието на най-високата планина на Балканите, не отлагайте повече!

Събития по време на летния сезон

Разбира се, спортните, културните и музикалните събития ще направят лятото в Боровец още по-незабравимо. Програмата на мероприятията ще започне на 5 юли с фестивала “Магията на Рила планина”. На 31 август всички любители на рок музиката ще имат възможност да ѝ се насладят по време на “БороРок” , а на 13 септември курортът приеме Borovets Open Cup 2019 – даунхил състезанието, което е част от календара на Международния колоездачен съюз.

Летен сезон в Боровец

Цени

Тази година цената на двупосочния билет за кабинкова линия „Ястребец“ ще бъде 15 лв. За възрастни и 6 лв. за деца между 7 и 14 години. Дневната байк карта ще бъде 30 лв., а двудневната 50 лв. Всички верни фенове на планинското колоездене ще могат да закупят сезонна лифт карта за mountain bike спускания за 450 лв.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.