Доброволци ще почистят плаж Ропотамо на 15 и 16 юни

С почистването започва и тазгодишната серия инициативи за по-чисто Черно море, организирани от сърфистите на Wind2Win

0


Дата на събитието: 15.06.2019

Сподели

Shares

На 15 и 16 юни десетки доброволци ще се съберат на плаж Ропотопамо, за да почистят района и да отбележат началото на тазгодишната серия инициативи за по-чисто Черно море, част от Wind2Win. Избраните дати за събитието не са случайни, тъй като на 15 юни отбелязваме и Международния ден на сърфа.

Сърф МАРмалад

Организатори на инициативата са сърфистите от училище “Акаша” – Илияна Стоилова и Илиян Колев, които са избрали символичното име MARmalad (mar – море от испански; malad – болен от френски) за събитието.

Всеки един от нас може да даде своя принос за инициативата, като се включи в нея и помогне за “излекуването” на морето от купищата отпадъци. Организаторите от своя страна са подготвили безплатни сърф уроци за участниците в събитието, а партньорите от Nartional Geographic ще раздават подаръци на всеки регистрирали за участие тук, като жестът от тяхна страна е обвързан с кампанията “Планета или пластмаса?”

Сърф МАРмалад

Към инициативата ще се присъединят и основателят на блага Less Plastic – Никола Бобчев – един от първите, които правят подробни изследвания на количеството отпадъци по устието на река Ропотамо, както и рафтинг дамите от буйните реки на България, които ще се включат активно в извозването на отпадъците със собствена лодка.

Освен почистването, което е основната цел на събитието, по време на двата дни всички участници ще имат възможност да се включат и в други вълнуващи активности.

Сърф МАРмалад

Ето и какво още да очаквате:

  • SUP йога сесия на сърф училище Акаша, заедно с Ланетика йога и спа
  • Нашумелите в арт и урбанистичните среди с провокативните си инсталации Destructive Creation ще измайсторят нов шедьовър със събраните по време на акцията боклуци. Атрактивното символично произведение от отпадъци ще зарадва всички включили се, които ще могат да го разгледат и се снимат с него.
  • Вечерта ще завърши с кино – всички присъстващи ще могат да гледат документалния филм на National Geographic „Зелените герои на Джеки Чан.

Сборен пункт на всички участници в почистването ще бъде плаж “Перла” в Приморско при сърф училище “Акаша”. От там ще се поеме към плаж Ропотамо, като препоръчително е доброволците да бъдат с автомобили, тъй като организаторите не могат да осигурят транспорт за всички.

Сърф МАРмалад

При достигане на устието на Ропотамо, реката трябва да се прекоси, за да се достигне до самия плаж. Това ще става със сърф бордове, за което разбира се ще има и опитни инструктори, които ще помагат на всички. Гарантирано преходът ще се превърне едно незабравимо приятно приключение.

Повече информация открийте на официалния сайт на Wind2Win или във Фейсбук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.