Алекс Тоткова спечели злато на ЕК по боулдър в София

С победата през вчерашния ден младата ни надежда спечели и крайното класиране за европейската купа в дисциплината боулдър за 2019 г.

0
 

Сподели

Shares

Със златен медал за България завърши Европейската купа по боулдър за юноши и девойки, която се проведе през изминалия уикенд в София. Алекс Тоткова се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, след като единствена премина 2 боулдъра на финалите в категорията на 14-15-годишните девойки.

Алекс Тоткова
Снимка: Станимир Желязков

С победата от вчерашния ден Алекс Тоткова спечели и крайното класиране за европейската купа в дисциплината боулдър за 2019 г. В предишните два кръга тя се нареди на 3-то и 7-о място.

Кръгът от Европейската купа по боулдър за юноши и девойки в София беше трети и последен в календара за годината. Той събра 260 състезатели от 27 различни страни, които бяха на възраст между 14 и 19 години. Освен Алекс Тоткова, участие взеха и няколко други български състезатели, като следващото най-добро класиране е на Петър Атанасов, който се нареди на 10-о място при 16-17-годишните катерачи. От всички 27 участвали страни България зае 7-о място по нации.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.