Днес е последният ден от историческия ултрамаратон на Краси Георгиев

Очаква се бегачът да пристигне в албанския град Дурас в следобедните часове

0
 

Сподели

Shares

Броени часове ни делят от историческия финал на 1200-километровия ултрамаратон, в който Краси Георгиев преминава разстоянието от Черно до Адриатическо море. В момента бегачът се движи от албанската столица Тирана към крайната точка на предизвикателството – град Дурас.

Краси Георгиев

Последните дни бяха от трудните за Краси, тъй като с всеки изминат километър от ултрамаратона, той се чувства много изморен, като за това допринасят травма в лявото коляно и болки в мускулите и глезените. Силната му воля обаче и топлото посрещане от хората в Северна Македония и Албания са причината той да намери сили да продължи и да изпълни мисията си докрай.

В Албания бегачът пристигна на 21 май, като първата му спирка беше град Елбасан. По пътя към него той получи сериозна подкрепа от група младежи, които се бяха подготвили специално да бягат с него, като имаха специално изработени тениски със снимка на Краси Георгиев и надпис “Коридор 8”.

От Елбасан той пое към Тирана – предпоследният етап от предизвикателството.

Очаква се, когато Краси пристигне в Дурас, да излее в Адриатическо море двете бутилки с вода, които символично напълни от Черно море и Охридското езеро. Така ще затвърди свързаността на хората от България, Северна Македония и Албания, която не е само на думи.

След финала бегачът и придружаващият го екип ще отпътуват за България, като се очаква да пристигнат утре – 24 май.

Последният етап от „Коридор 8“ можете да следите в реално време във видеото по-долу:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.