360° уикенд прогноза: 24-26 май

0
 

Сподели

Shares

Почивните дни ще започнат с лошо време и повсеместни превалявания. В петък още от сутринта в района на Родопите ще има гръмотевични бури, като около и след обяд ще има краткотрайни валежи над цялата страна. Вятърът ще се ориентира от северозапад – 3-5 м/с и ще е малко по-студено, с максимални температури около 19-22 °С.

В събота отново ще остане неустойчиво, но валежите няма да са толкова широко разпространени. Преди и около обяд ще се образуват купесто-дъждовни облаци и ще има гръмотевични бури, но по-слабоинтензивни. В крайните западни части на страната ще има най-малка вероятност за валеж. Най-интензивни ще са валежите и бурите в Югоизточна България. Вятърът ще остане от запад-северозапад – 3-5 м/с, но в късния следобед ще отслабва и ще започне стабилизиране на атмосферата.

360° уикенд прогноза

В неделя ще се затопля значително, с максимални температури до 25-29 °С. Денят ще е подходящ за спорт в планината и за гласуване. Вятърът при земята ще бъде слаб от запад, като около обяд ще се преориентира от югозапад. В планините над 1500 м ще духа 3-4 м/с югозападен вятър и максималните температури ще са около 15-16 °С. Валежи през деня не се очакват. Вечерта ще започне заоблачаване от югозапад и през нощта срещу вторник е възможно да превали в Пирин и Южните Родопи. Температурата на водата по крайбрежието ще е около 17-18 °С, а вълнението ще е слабо.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.