Летният сезон на Лимнос започна с вълнуващо сърф джамбуре

Какво точно се случи на джамбурето, разказва един от участниците в него

0
 

Сподели

Shares

Макар и месец по-късно, с широка усмивка на лице си спомняме за посрещнатите великденски празници и летния сезон на остров Лимнос в Гърция. Именно тогава от Siroko Wind Club ни спретнаха незабравимо сърф джамбуре, което ни понесе на гребена на вълната от щастие.

Великденско сърф джамбуре
Снимка: Александър Авджиев

Събитието протече с много усмивки и голяма веселба и приключи както всички очакваха – много от участниците изпитаха тръпката от водните спортове за първи път, но всички те знаеха, че със сигурност няма да е за последен!

Имаше и участници, които дойдоха с опит върху дъската. Той им помогна да доразвият управлението и контрола в уинд и кайт сърфа. По време на джамбурето имаше две групи – уинд и кайт сърфисти, разпрострени в целия залив. Вечерите всички се събирахме заедно и обсъждахме какво се е случило през активния ден.

Великденско сърф джамбуре
Снимка: Александър Авджиев

Имаше и дни с не много вятър, но разбира се, и тях оползотворихме по най-добрия начин. Наблегнахме на обиколките с колела по интересни и не прекалено претенциозни маршрути. Посетихме амфитеатър на 2500 години, срещнахме група Фламинго, чиято територия не нарушихме, а най-хубавото беше, че минахме без сериозни инциденти.

Както беше планирано, имаше и йога занятия, които бяха предвидени за следобедите, а в един от дните успяхме да посрещнем и изгрева с йога практика. Това се случи в 6 сутринта на много специално предвидено място. Групата за йога винаги варираше, тъй като плановете за спорт бяха в изобилие и не всеки успяваше да се включи.

Великденско сърф джамбуре
Снимка: Александър Авджиев

Един от най-интересните факти е, че през цялото време на седмицата, определена за събитието, имаше мероприятия в селата, съпътстващи Великден, гръцкия гергьовден, който беше в деня след Великден и 1 май. Скари, хора, жива музика обогатиха представата за Гърция, сякаш бяха част от нашата организация.

Имахме ден, отреден за парти в зоната на Livity, която допълнително укрепихме с двадесет на брой сърф платна, които спираха хладния морски бриз и създадохме задушевна атмосфера.

Великденско сърф джамбуре
Снимка: Александър Авджиев

В нея по-късно се присъединиха Ния Петрова и Сашо Георгиев, чиито китари и гласове забавляваха групата, която специално по този повод беше нараснала. Всъщност купонът започна с невероятен залез и същата тази група Фламинго, прелитаща над нас.

Великденско сърф джамбуре
Снимка: Александър Авджиев

В една от последните вечери успяхме да посетим местен казан за Ципуро (узо). Беше ни представена възможността да разберем тайните на тази напитка, след което литри бяха закупени…. и изпити.

Специални благодарности към Списание 360° и „Snow Bums“ за подкрепата покрай джамбурето, нашите учители – Елена, Фози, Митко, Сашо, Стефан, нашите музиканти – Ния и Сащо Георгиев и на Александра за часовете, прекарани пред компютър за да стане джамбурето факт!

Догодина отново!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.