Неизвестен направи опит за фрий соло изкачване на Айфеловата кула

Успешният завършек на начинанието е осуетен от властите на 276 метра височина

0
 

Сподели

Shares
Мъж се изкачи на айфеловата кула
Снимка: MSN.com

Драматичен инцидент с вертикални страсти и хоризонтални обрати затвори Айфеловата кула този понеделник. Неизвестен мъж без въжета, снабден само с обикновени дрехи, е извършил дързък опит да покори най-високата туристическа точка на Париж в стил “фрий соло”.

7 часа са били необходими на катерача, чието име не се споменава, за да се добере от втория етаж на кулата на височина 115 м до третия етаж, разположен на 276 м над земята.

Именно там е и задържан от властите, като преди това, видимо уравновесеният мъж е заплашвал със самоубийство. За щастие бързата реакция на полицията е предотвратила ребрандирането в червен цвят на плочките пред туристическата забележителност.

Адреналиновият фундаменталист влязъл нормално в кулата, но бидейки на втория етаж, внезапно се измъкнал от външната ѝ страна и започнал да се катери по нея. Служителите веднага ограничили достъпа до обекта, като се наложило да връщат пари за вход на изгонените посетители. Те обаче компенсирали неправдата, скупчвайки се около полицейските заграждения в очакване на мощен сеир.

Първоначално намеренията на мъжа не стават ясни и се появиха съмнения, че това е поредна акция на жълтите жилетки. Оказало се, че става дума само за жълти книжки.

Днес, нормалният достъп до кулата е възстановен.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.