Анна Гасер и първото изпълнение на Cab Double Cork 1260 от жена

0
 

Сподели

Shares

Преди по-малко от две седмици сноубордистката Анна Гасер успя да се приземи успешно след изпълнение на трика Cab Double Cork 1260, с което се превърна в първата жена в историята, реализирала подобно постижение.

Анна Гасер
Снимка: Pally Learmond/Red Bull Content Pool

За приземяването след три и половина превъртания във въздуха, две от които с главата надолу, на 27-годишната австрийка е трябвало точно един опит. Тя изпълни Cab Double Cork 1260 в курорта Обергургл, който се намира в родината ѝ.

Постижението се случи едва месец след като Гасер се завърна на голямата сноуборд сцена след лечение на контузия, заради която не успя да участва на Световното първенство и Winter X Games.

Анна Гасер
Снимка: Mirja Geh/Red Bull Content Pool

Cab Double Cork 1260 не е първото постижение от този ранг в кариерата на Гасер. Само преди няколко месеца, през ноември 2018 г., олимпийската шампионка от Пьончан успя да се приземи успешно и след Cab Triple Underflip 1260 – трик, който също преди това не беше изпълняван от жена.

Постижението на австрийката вижте във видето:

Преди месец Анна Гасер беше и в България, за да бъде част от Международната среща на жените лидери в сноуборда, която се проведе в Банско. Какво се случи по време на нея, научете тук.

Анна Гасер
Снимка: Red Bull Content Pool

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.