Над 500 души ще стартират на Маратон на приятелството в неделя

Шестото издание на надпреварата ще събере участници от различни държави и възрасти

0
 

Сподели

Shares

Остават броени дни до старта на шестото издание на Маратон на приятелството. Той ще се проведе в Плевен в неделя. Тази година състезанието отново доказва, че е едно от най-значимите събития за Северна България, като очаква над 500 бегачи, които ще се включат в него. Те са представители на различни държави и възрасти. Сред тези страни са Великобритания, САЩ, Румъния, Непал.

Маратон на приятелството

Участниците в Маратон на приятелството за поредна година могат да избират между различни дисциплини, в които да покажат най-доброто от себе си – 42,2 км, 21,1 км, щафета 2Х10,5 км и безплатен градски крос на 3 км. Към този момент най-голям интерес има към дългите дистанции и 3-километровият крос. Повече от 300 бегачи са се записали за тях.

Маратон на приятелството

Разнообразието от дисциплини е чудесна предпоставка и за разнообразието от възрасти, които да се включат в тях. Един от най-възрастните участници ще бъде талисманът на събитието – 83-годишният бай Христо, който ще бяга на 3 км. Сред участниците в класическия маратон ще има и 70-годишни бегачи, а най-малките в състезанието за деца ще бъдат 5-6-годишни.

Всички деца и хора над 60-годишна възраст, както и участниците в градския крос, ще бягат безплатно. По този начин организаторите на събитието искат да покажат колко полезен и достъпен спорт е бягането и да привлекат все повече хора да започнат да го практикуват.

Маратон на приятелството

Друг важен момент по време на състезанието ще бъде употребата на храни и напитки в биоразградими съдове, с цел да се намали пластмасовият отпадък – един от най-големите проблеми за околната среда.

По време на цялото събитие ще има и специална програма, която ще се проведе на сцената на площада. Тя ще включва местни музикални изпълнители, както и теглене на томбола с награди, сред които два български електрически велосипеда.

Маратон на приятелството

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.