Кениец построи лодка от пластмасовите си отпадъци

Африканската държава е със най-строгото наказание за употреба на пластмасови изделия в света!

0
 

Сподели

Shares
Лодка от пластмасови отпадъци
Снимка: theflipflopi.com

В Кения нещата винаги са сериозни, а що се отнася до опазването на околната среда са си направо груби! Така например в африканската държава можете да отнесете сериозната глоба от 38 000 долара и до 4 години затвор, ако ви хванат да използвате нелегелните там найлонови торбички. Сериозно! Това е най-строгото подобно наказание в целия свят.

Законът влиза в сила през 2017 г., но генералният директор на Националния орган за управление на околната среда в Кения признава, че прилагането му малко се е пообъркало и се е стигнало до някои недоразумения. Въпреки това кенийците получават силен стимул да променят навиците си и много от тях търсят иновативни решения за пластмасовите отпадъци в страната.

В този дух кенийският корабостроител Али Сканда изненада света с неговия проект FlipFlopi или традиционното за тежи ширини дау, но построено изцяло от пластмасови отпадъци. Плавателният съд е спуснат на вода в края на миналата година и вече има едно успешно плаване от Ламу, Кения до Занзибар.

Във видеото по-долу се разглежда не само създаването на FlipFlopi, но и измененията в живота на кенийците, след въвеждането на строгата забрана за употреба на пластмасови изделия:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.