В сезона на водопадите: 5 идеи за почивните дни

Грабвайте раницата, сложете фотопарата в нея и се впуснете в едно красиво изживяване

0
 

Сподели

Shares

Няма да ви лъжем, не винаги се радваме на дъждовните дни, но когато обаче се замислим колко водопади са се напълнили и чакат да бъдат видени, на лицето ни се прокрадва широка усмивка. След това веднага почваме да правим план за действие и да търсим тези места, които ще ни дарят с много красота и прекрасния звук на разбиваща се вода. По тази причина с удоволствие събрахме за вас 5 водопада (и тепърва започваме!), за да се вдъхновите и отправите натам. Гарантираме ви, няма да съжалявате!

По Вазовата екопътека до водопад Скакля

Водопад Скакля
Снимка: Михаела Стоянова

Бързо, лесно, красиво. Ето и какво значи това. Бързо се стига от София до гара Бов – с кола, а защо не и с влак. След това табелите лесно ще ви ориентират как да стигнете до Вазовата екопътека, а още в началото ѝ, когато видите водопад Скакля, ще разберете защо казваме красиво. Самият маршрут ви дава възможност да видите Скакля от няколко перспективи – от ниското, в близост до него и от най-високата му част. В пролетните месеци разходката край него е много приятна, защото с постепенното изкачване, пред вас ще се откриват и гледки към околността, които също са много красиви.

Всички подробности около маршрута можете да намерите тук.

Водопад Скока край Тетевен

Под пръските на водопада, водопад Скока
Снимка: Михаела Стоянова

Истински красавец е той. Винаги пълноводен и много лесно достъпен. До него също ни отвежда екопътека, като сами можем да изберем дали да тръгнем пеша за 4 км от град Тетевен, или да спрем с колата си на паркинга преди началото на същинската пътека и да повървим само 600 м до водопада. В близост до него има беседки, които ни позволяват да си направим приятен пикник сред природата и едновременно с това да наблюдаваме красивия водопад.

Повече подробности за него открийте тук.

Боянски водопад

Боянски водопад
Снимка: Михаела Стоянова

Е, разбира се, няма как да пропуснем да ви отведем и в сърцето на Витоша – Боянския водопад. Ако нямате възможност да отидете далеч, но не ви се стои на закрито, Витоша винаги е чудесен вариант. Едва ли някой ще отрече, че Боянският водопад е много красив и независимо колко пъти сме били там, винаги сме удивени все едно за първи път пристъпваме към него. Пътеката, която ще ви отведе до него, ви предлага две възможности – полегат или стръмен терен.

Подробности за нея можете да откриете тук.

Хотнишки водопад

Хотнишки водопад
Михаела Стоянова

Отдалечаваме се малко от пределите на София, за да открием един много красив водопад в района на Велико Търново – Хотнишки водопад. Той впечатлява не само с пълноводие, но и красив синьо-зелен цвят, характерен за региона, в който извира река Бохот (именно тя го захранва). До самия водопад се стига с кола, но за по-смелите приключенци има и екопътека, която е много интересна за изминаване. Отправите ли се към този регион, не пропускайте да посетите Хотнишкия водопад.

Подробности за него открийте тук.

Райското пръскало

Райското пръскало
Снимка: Михаела Стоянова

Черешката на нашата водопадена торта поставяме с най-високия водопад на Балканите – Райското пръскало. 124,5 м величествена красота ще се извисят пред вас, достигнете ли хижа Рай. Името едва ли е случайно! Пътеката до нея започва от местност Паниците над Калофер и не е от най-кратките, но тръгнете ли, много скоро след това ще започнете да разбирате, че всяко усилие си заслужава.

Подробности за маршрута можете да намерите тук.

A ако пък палаткуването е вашата страст, отделете няколко минути да се спрете и на предложенията ни за интересни места, където да опънете безгрижно палатката си.

Където и да отидете, не забравяйте, че застраховката е много важна! Нашите приятели от Parana много добре знаят това и по тази причина са помислили за всеки един детайл, който ще бъде във ваша полза при използване на услугата. Гъвкавост (или активиране, само когато ви трябва), сключване по всяко едно време и изцяло онлайн са само част от положителните ѝ характеристики. Научете повече за тях от тук и не се колебайте да се застраховате, защото сега ви даваме промо код “360”, с който ще получите 10% отстъпка от редовната ѝ цена!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.