Краси Георгиев стартира ултрамаратона от Черно до Адриатическо море

Началото на дългото 1200 км предизвикателство под мотото #Свързаност беше поставено тази сутрин във Варна

0
 

Сподели

Shares

Краси Георгиев

Точно в 9:00 ч. тази сутрин Краси Георгиев стартира новото си голямо предизвикателство, наречено „Коридор 8“, което ще го изправи пред 1200 км през три държави – България, Северна Македония и Албания.

Началото беше поставено от морската столица на България – Варна, и през цялото време ултрамаратонът ще обединява редица активни хора от трите държави. Именно по тази причина мотото на предизвикателството е #Свързаност.

Очаква се Краси да преодолее дистанцията от 1200 км и да финишира в албанския град Дурес след 15 дни. За да стигне от Черно до Адриатическо море, бегачът ще премине през повече от 15 града, в които се предвиждат много спортни събития и инициативи.  Именно това е и основната идея на „Коридор 8“ – да се насърчи развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса между България, Северна Македония и Албания.

Ето и кои са всички градове, през които бегачът ще премине: Варна, Несебър, Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Панагюрище, София, Кюстендил, Крива Паланка, Скопие, Тетово, Кичево, Охрид, Елбасан, Тирана, Дурес.

Всички ние можем да следим в релано време бягането на Краси Георгиев, както и случващото се в отделните градове, които ще са част от предизвикателството във видеото по-долу или на сайтовете www.wnesstv.com и www.corridor8.run.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.